Aalborg Universitet

Juraforsker får opgave for FN’s klimapanel

Del

FN’s klimapanel har valgt lektor Sandra Cassotta fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet som ledende forfatter på en specialrapport om klimaforandringer. Forskere fra hele verden vil tage del i arbejdet med specialrapporten, som skal infomere verdens ledere om de forandringer, klimaet kan gennemgå i fremtiden.

I en ny specialrapport med titlen “IPCC Special Report on the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate” vil FN’s klimapanel (Intergovernmental Panel on Climate Change) fokusere på interaktionen mellem klimaet, havet og kryosfæren. Lektor Sandra Cassotta fra Juridisk Institut på AAU er i den forbindelse blevet valgt som ledende forfatter på rapportens kapitel om polarregionerne.

Mange danske forskere har søgt om at blive en del af arbejdet med specialrapporten, og FN’s klimapanel begrunder valget af Sandra Cassotta som ledende forfatter med hendes overbevisende tværvidenskabelige forskning inden for komplekse reguleringssystemer med særligt fokus på Arktis. Sandra Cassottas rolle i forfatningen af specialrapporten, som forventes færdig i 2019, bliver at arbejde med tilgængelig videnskabelig klimaforskning på området, koordinering af input fra regeringsniveau fra lande med særlig tilknytning til polaregnene og at deltage i forfattermøder rundt om i verden.

Læs mere om rapporten samt FN’s klimapanel

Kontakter

Lektor Sandra Cassotta på e-mail sac@law.aau.dk
Institutleder Ulla Steen e-mail: usteen@law.aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum