Aalborg Universitet

Juraforsker får opgave for FN’s klimapanel

7.7.2017 16:30 | Aalborg Universitet

Del

FN’s klimapanel har valgt lektor Sandra Cassotta fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet som ledende forfatter på en specialrapport om klimaforandringer. Forskere fra hele verden vil tage del i arbejdet med specialrapporten, som skal infomere verdens ledere om de forandringer, klimaet kan gennemgå i fremtiden.

I en ny specialrapport med titlen “IPCC Special Report on the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate” vil FN’s klimapanel (Intergovernmental Panel on Climate Change) fokusere på interaktionen mellem klimaet, havet og kryosfæren. Lektor Sandra Cassotta fra Juridisk Institut på AAU er i den forbindelse blevet valgt som ledende forfatter på rapportens kapitel om polarregionerne.

Mange danske forskere har søgt om at blive en del af arbejdet med specialrapporten, og FN’s klimapanel begrunder valget af Sandra Cassotta som ledende forfatter med hendes overbevisende tværvidenskabelige forskning inden for komplekse reguleringssystemer med særligt fokus på Arktis. Sandra Cassottas rolle i forfatningen af specialrapporten, som forventes færdig i 2019, bliver at arbejde med tilgængelig videnskabelig klimaforskning på området, koordinering af input fra regeringsniveau fra lande med særlig tilknytning til polaregnene og at deltage i forfattermøder rundt om i verden.

Læs mere om rapporten samt FN’s klimapanel

Kontakter

Lektor Sandra Cassotta på e-mail sac@law.aau.dk
Institutleder Ulla Steen e-mail: usteen@law.aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ulighed er også geografisk betinget7.7.2017 08:00pressemeddelelse

At geografi spiller en rolle, når vi taler om både national og regional ulighed, er en gruppe forskere fra bl.a. AAU ikke i tvivl om. I et helt nyt EU-støttet forskningsprojekt vil de derfor undersøge den geografiske ulighed i Europa. I den forbindelse vil de fx se nærmere på tab og gevinster ved den urbanisering, som alle europæiske lande oplever i disse år. Målet er at give gode råd til både EU og nationalstaterne.

Tablets kan styrke undervisningen i billedkunst4.7.2017 08:00pressemeddelelse

Lærere i folkeskolen støder ofte panden mod en mur, når de skal undervise i digitalt billedarbejde. Teknikken driller, og mange savner desuden relevant faglig viden og færdigheder. I en ny ph.d.-afhandling har Helle Rasmussen fra Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet derfor udviklet en model for, hvordan man som lærer konkret kan tænke it-didaktisk og skabe grundlag for en bedre undervisning i billedkunst og i andre fag i skolen, hvor digitalt billedarbejde indgår.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum