Dansk Energi

Juni gav reneste strøm nogensinde

Del

Flere vindmøller og solceller, gode vejrforhold og et CO2-kvotemarked, der langt om længe er begyndt at virke, gav en bemærkelsesværdig dansk elrekord.

Danmarks energisystem har undergået en grundlæggende forvandling i retning af vedvarende energi, og i juni blev der sat en bemærkelsesværdig rekord, der dokumenterer den nye virkelighed.

Her udledte elforbruget i gennemsnit 67 gram CO2 pr. kWh, og dermed var strømmen i de danske stikkontakter den grønneste, siden vi begyndte at producere el på det første kraftværk for 128 år siden ved hjælp af koks.

Den hidtidige bundrekord blev sat i juni 2017 med 89 gram CO2 pr. kWh.

Seniorøkonom i Dansk Energi, Torsten Hasforth, fortæller, at rekorden skyldes både den stadige omstilling af Danmarks energisystem, et CO2-kvotemarked, der endelig er begyndt at virke og gunstige vejrforhold for vind og sol.

- Det seneste års stærke stigning i CO2-kvoteprisen til over 25 euro pr. ton gør, at det sjældent kan betale sig at fyre med kul for alene at producere strøm. Samtidig var der både rigeligt med vind og masser af sol hos os selv og i Tyskland, siger Torsten Hasforth.

På torsdag indvier Vattenfall den nyeste danske havvindmøllepark Horns Rev 3, der med ét slag lægger 400 megawatt (MW) oven i den danske kapacitet fra havvind og øger den til 1,7 gigawatt. Senere følger Kriegers Flak, Thor og et antal kystnære parker – plus hvad de danske politikere måtte beslutte fremover.

Det gør at Torsten Hasforth forventer at se flere måneder med meget lavt CO2-indhold i dansk el fremover. Samtidig står den nuværende årsrekord fra 2017 på 192 gram CO2 pr. kWh også snart for fald, vurderer han.

Nøgleord

Kontakter

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Sammen leverer vores medlemmer stadigt grønnere strøm til danskerne samtidig med, at de sikrer strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden til konkurrencedygtige priser.

Den danske energiindustri beskæftiger samlet set flere end 56.000 danskere og er med sine milliardtunge investeringer i infrastruktur og teknologi et af Danmarks stærkeste erhverv. Energiindustrien er en grundpille i dansk eksport. I 2016 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for 75,6 mia. kroner, svarende til 11 procent af den samlede vareeksport.  

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

Dansk Energi: Klimaaftale gør grøn strøm til dansk styrkeposition22.6.2020 06:53:12 CESTPressemeddelelse

Med masser af grøn el fra to energi-øer, samt Power-to-X og eldrevne varmepumper er den nye klimaaftale et solidt grønt fremskridt. Sammen med vedvarende energi fra landvind, sol, bæredygtig biomasse og biogas har energisektoren nu teknologier til at levere den grønne energi, der frem mod 2030 skal reducere CO2- udledninger på tværs af sektorer. Det er en god aftale for energikunderne, der flugter med anbefalingerne fra regeringens Klimapartnerskab for energi og forsyning, lyder det fra Dansk Energi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum