DI Lolland-Falster

Julie kæmpede sig til lærlingepris på Lolland-Falster

Del

25-årige Julie Lærke Lorentzen fra Sakskøbing har måtte kæmpe mere end almindeligt hårdt for at blive en rigtig dygtig kontorelev.

Men på vejen har hun scoret en stribe 10-taller og et enkelt 12-tal ved sine eksaminer ved kontoruddannelsen på ZBC Næstved, og tirsdag aften bliver der for alvor sat pris på hendes indsats som kontorelev på virksomheden E.ON Wind Services A/S i Rødbyhavn.

Set i lyset af at Julie, undervejs i sin læretid, pådrog sig en alvorlig kronisk lidelse, er hendes præstationer endnu mere imponerende. Gentagne indlæggelser har ikke kunnet sætte en stopper for hende.

Og nu er tiden inde til at belønne hende med titlen Årets Lærling 2018, mener DI Lolland-Falster, som overrækker hende prisen på erhvervstræffet tirsdag aften i Maribo.

- Vi havde i lang tid overvejet at få en kontorelev. Men der kan være lang vej fra tanke til handling. Nu tog vi beslutningen og for at sige det lige ud, gjorde vi det for vores egen vindings skyld. Det blev så en mulighed for Julie for at gennemføre sin uddannelse og en mulighed for, at vi kunne få ansat en kontorelev. Og hvilken elev!

Sådan siger Julies arbejdsgiver, CEO Pia Lanken, E.ON Wind Services A/S, som indstillede hende til prisen som årets lærling.

I DI Lolland-Falster nikkede bestyrelsen til forslaget og kvitterede med en pris.

- Dygtighed betyder meget, men er der også kampkraft og vilje tilstede, så er det absolut en pris værdig. At Julie har gjort det godt som kontorelev i virksomheden på trods af en alvorlig sygdom, det er jo naturligvis endnu mere bemærkelsesværdigt, siger formanden for DI Lolland-Falster, adm. direktør Allan Holstener Schmidt, A. Schillers Maskinfabrik A/S.

Julie har løst vigtige opgaver for virksomheden i sin læretid. F.eks. har hun haft ansvaret for arbejdet med at få de nye skrappe regler om virksomhedernes beskyttelse af personfølsomme data indført i virksomheden. Julie fik konstateret sygdommen Colitis Ulcerosa i 2012.

- Jeg kan kun anbefale alle virksomheder til at være med til at støtte unge mennesker - også dem som har udfordringer såsom en kronisk sygdom. De bidrager nemlig hver dag, de er på arbejde, med så meget positivitet og ejerskab, siger Pia Lanken.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Pia Lanken, tlf. 3038 6180, eller chefkonsulent Kristian Birkegaard, tlf. 6060 0547.

Billeder

Download
Vinderen af DI Lolland-Falsters Lærlingepris 2018 Julie Lærke Lorentzen
Vinderen af DI Lolland-Falsters Lærlingepris 2018 Julie Lærke Lorentzen
Download
Vinderen af DI Lolland-Falsters Lærlingepris 2018 Julie Lærke Lorentzen
Vinderen af DI Lolland-Falsters Lærlingepris 2018 Julie Lærke Lorentzen
Download

Information om DI Lolland-Falster

DI Lolland-Falster
DI Lolland-FalsterFor yderligere information om DI Lolland-Falster:

Chefkonsulent Kristian Birkegaard
Mail: krbi@di.dk
Tlf. 3377 4583
Mobil: 6060 0547

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

Vinderen af DI Lolland-Falsters Initiativpris 2018: Måske er vi modige!17.10.2018 15:00:00 CESTPressemeddelelse

Raaco i Nykøbing Falster har igennem mange år satset på nye markeder og nye produkter. Virksomheden har viljen til omstilling og det nødvendige mod til at gå nye veje. Det har blandt andet resulteret i, at flyproducenten Airbus nu er blandt kunderne. Onsdag eftermiddag blev det belønnet med DI Lolland-Falsters initiativpris 2018, som i år særligt har fokus på virksomheder med mod.

Erhvervsklima: Lolland-Falster stormer frem3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Guldborgsund Kommune fortsætter sidste års markante fremgang og Lolland Kommune rykker nu også kraftigt frem i DI´s årlige erhvervsklimaundersøgelse, hvor landets kommuner bliver sammenlignet. Guldborgsund kommune rykker 27 pladser frem i Lokalt Erhvervsklima 2018 og ligger nu i den øverste tredjedel som nummer 31. Lolland kommune rykker 25 pladser frem til en plads i midterfeltet til nummer 52. Dermed rykker Lolland-Falster samlet set mest frem af de 19 områder i Danmark, som DI arbejder med. Ny formand for DI Lolland-Falster Kim Frimann roser de to kommuner: - Begge kommuner arbejder seriøst og målrettet med erhvervsservice og erhvervsudvikling bl.a. via Business Lolland-Falster. Derudover rykker de store infrastrukturprojekter nu for alvor, og det smitter også af, tror jeg. Vi har mulighederne for her midt mellem Hamborg og København at skabe et nyt bæredygtigt tyngdepunkt for produktion, som kommer alle til gode. Den chance er vi i gang med at gribe sammen, siger Kim Frimann. Under

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum