Hjerteforeningen

Julepynt for børnehjerter

Del

Hjerteforeningen og Matas sætter i november og december måned ekstra fokus på børn med medfødte hjertefejl og deres familier

Kampagnen kører fra 1. november frem til og med 24. december 2018. Målet er at samle ind til Børnehjertefonden gennem salg af et specialdesignet gavevedhæng, der også kan bruges som dekorativ pynt på juletræet eller som præmie i en pakkeleg.

Hele overskuddet fra gavevedhænget går til Børnehjertefondens vigtige arbejde med at give hjertebørn et længere liv med gode oplevelser i en hverdag med udfordringer. Børnehjertefonden støtter, udover forskning, bl.a. aktiviteter for børn og familier som fx svømme-/danse- og cykel-hold, søskendeweekends, medlemsblad samt nyttig info, der kan give børn og unge med hjertefejl et bedre liv med en højere livskvalitet trods sygdommen.

- Matas har i en længere årrække samarbejdet tæt med Hjerteforeningen bl.a. om at forebygge hjerte-kar-sygdomme hos kvinder og opsætning af hjertestartere. I år har vi i samarbejde med Hjerteforeningen valgt, at salget af de populære vedhæng skal støtte Børnehjertefondens arbejde for hjertebørn og deres familier, der har det svært i hverdagen. For ikke alene børnene er ramt, også deres familie og omgangskreds mærker sygdommen hver dag. Matas vil derfor gerne give vores bidrag til at styrke gode oplevelser og velvære hos disse familier – det går helt i tråd med vores formål ”Skønhed og velvære for livet”, fortæller Elisabeth Toftmann Klintholm, ansvarlig for Corporate Affairs i Matas A/S.

Når man køber sin julegave i Matas og får gaven pakket ind, kan man straks pynte gaven med det dekorative vedhæng. Det er også muligt at købe nogle ekstra vedhæng, så de øvrige gaver ligeledes får det flotte pift i forbindelse med indpakningen. Pakkevedhænget fås for 10 kr., og hele overskuddet på 6 kr. går til Børnehjertefonden.

- Hjerteforeningen og Børnehjertefonden arbejder dagligt for at fremme forskning og ikke mindst en højere livskvalitet for de børn, som er ramt af sygdom. Selvom man som barn skal leve med en alvorlig hjertesygdom, gør aktivt samvær med ligesindede en stor forskel for både psyken og livsglæden. Det har stor betydning i forhold til både livskvalitet og erfaringsudveksling. Så jo flere vedhæng, der kommer til at pryde årets julegaver og julegran, desto bedre vilkår kan vi være med til at give hjertebørn og deres familier, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Hvert år fødes der i Danmark ca. 500 børn med en hjertefejl. Heldigvis overlever langt de fleste, og takket være forskning og forbedret behandling, kan mange hjertebørn leve et næsten normalt liv. Men nogle hjertebørn må desværre leve et liv, som er præget af sygdom. Derfor støtter Børnehjertefonden aktiviteter, der kan give børn og unge med hjertefejl og deres familier et bedre liv med en højere livskvalitet, trods sygdommen.

Yderligere oplysninger
Projektleder Tim Boye Jensen fra Hjerteforeningen på tlf. 23 44 79 08 og e-mail: tbjensen@hjerteforeningen.dk
Elisabeth Toftmann Klintholm, ansvarlig for Corporate Affairs i Matas A/S, tlf. 25 55 63 67, email: etk@matas.dk

Foto
Julevedhæng_1 og julevedhæng 2: Kristian Brasen
Julevedhæng_3: Matas 

Fakta om hjertebørn
• Omkring 0,8 procent af de levendefødte børn har en medfødt hjertefejl, hvilket svarer til ca. 500 børn årligt.
• Medfødte hjertesygdomme er blandt de hyppigst forekommende fødselsdefekter.
• Flere børn med medfødt hjertesygdom overlever i dag end tidligere. I perioden 1977-1989 var 84 procent af de børn, som blev opereret for medfødt hjertesygdom, i live et år efter operationen. I perioden 2003-2015 var andelen i live steget til 95 procent.
• Hvert år foretages omkring 200 kirurgiske operationer af børn med medfødt hjertesygdom.
• Der antages at være ca. 15.000 voksne, som lever med en medfødt hjertesygdom. Medfødt hjertesygdom hos voksne kaldes også for GUCH (Grown-Up Congenital Heart disease).

Fakta om Hjerteforeningen
Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med knap 148.000 medlemmer. Hjerteforeningen fokuserer på forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte. Hjerteforeningen er en privat organisation, der arbejder for indsamlede midler.

Fakta om Børnehjertefonden
Børnehjertefondens formål er at støtte forskningen i medfødte hjertesygdomme og være med til at give hjertebørnene et længere og bedre liv. Derudover ønsker fonden at støtte aktiviteter, der kan give børn og unge med hjertefejl og deres familier et bedre liv med en højere livskvalitet, trods sygdommen.

Fakta om Matas
Matas A/S er et børsnoteret selskab, der ejer 278 butikker fordelt over hele Danmark samt en webshop, matas.dk. Matas har i mere end 10 år kæmpet for hjerterne og har bakket op om Hjerteforeningens arbejde. Et vigtigt stykke arbejde, som har bidraget til vigtig forskning og forebyggelse inden for hjerte-kar-området.

Nøgleord

Billeder

Information om Hjerteforeningen

Hjerteforeningen
Hjerteforeningen
Vognmagergade 7, 3. sal
1120 København K

70 25 00 00https://hjerteforeningen.dk/

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 132.345 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.

Besøg os på hjerteforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum