Hjerteforeningen

Julepin støtter hjertesyge børn

Del

Børnehjertefonden og Matas sætter i juletiden fokus på forskning i medfødte hjertesygdomme og retten til et længere og bedre liv, selvom man har en hjertefejl

Hvert år kommer ca. 500 børn til verden med en medfødt hjertesygdom, hvilket gør hjertefejl til den hyppigste medfødte misdannelse. Selvom behandlingsmulighederne er blevet bedre med årene, må mange hjertebørn leve et liv, som er præget af sygdom. Hjerteforeningen og Børnehjertefonden støtter forskning i børnehjertesygdomme og nye behandlingsmetoder, som sikrer hjertebørnene flere og bedre leveår, og igen i år bakker Matas op om den vigtige forskning.

Frem mod jul sælger Matas nemlig Børnehjertefondens julepin, der kan bruges som dekorativ pynt på juletræet, på julebordet, sættes på julegaven eller bruges som broche på tøjet. Årets julepin koster 15 kr., og overskuddet går ubeskåret til Børnehjertefonden.

- Kunderne i Matas har støttet Hjerterforeningen igennem snart to årtier nu, og vi er glade for at vi endnu engang kan bidrage med at kunne gøre bare en lille en forskel for den generelle folkesundhed og ikke mindst børn, der kæmper med helbredet, siger Klaus Fridorf, der er chef for CSR hos Matas.

Forskningen er ifølge Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen, essentiel for at sikre, at så mange som muligt kan leve et godt liv med hjertesygdom. 

- Det er heldigvis kun gået i den rigtige retning, når det kommer til behandlingen af spædbørn med hjertefejl. For godt 20 år siden var det hvert femte spædbarn med hjertefejl, der døde – sådan er det lykkeligvis ikke i dag. Men hvis endnu flere spædbørn med hjertefejl skal leve et godt liv med hjertesygdom, så er det vigtigt, at støtte forskningen, så spædbørn med hjertefejl og deres familier har de bedst mulige vilkår. Så jo flere af de flotte julepins, der kommer til at pryde i de danske julehjem, desto bedre forhold og mere ro kan vi være med til at give til de børn og deres familier, som hver dag slås med en hjertesygdom, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Eksempelvis skal en mindre gruppe af hjertebørnene igennem flere og større operationer på et tidspunkt. Hjertebørn kan derfor risikere et liv med mange begrænsninger – dog med håbet om, at forskerne når at udvikle nye behandlingsmetoder, der kan sikre børnene et længere og bedre liv.

Det går pengene til:
Når du køber året julepin i Matas eller på matas.dk, støtter du Børnehjertefondens arbejde. Donationen vil bl.a. gå til afholdelse af fodboldskoler for hjertebørn, familiekurser for hjertebørns-familier samt Børneklubbens medlemsblad Hjertebarnet.

Pynt julegaven eller tøjet
Når man køber sin julegave i Matas og får gaven pakket ind, kan årets dekorative julepin tilkøbes og sættes på gaven. Alle Matas medarbejdere vil desuden bære årets julepin som broche på deres uniform for at markere den vigtige hjertesag.

Årets julepin sælges i landets Matas-butikker fra november.

Fakta om Hjertebørn

  • Omkring 0,8 procent af de levendefødte børn har en medfødt hjertefejl, hvilket svarer til ca. 500 børn årligt.
  • Nogle medfødte hjertefejl opdages først efter fødslen. I 2018 blev i alt 1.463 personer således diagnosticeret med en medfødt hjertefejl.
  • Medfødte hjertesygdomme er den hyppigst forekommende større fødselsdefekt og udgør ca. en tredjedel af alle fødselsdefekter.
  • Flere børn med medfødt hjertesygdom overlever i dag end tidligere. I perioden 1977-1989 var 80 procent af de børn, som blev opereret for medfødt hjertesygdom, i live 10 år efter operationen. I perioden 2003-2015 var andelen i live steget til 93 procent.
  • Hvert år foretages omkring 400 operationer af børn med medfødt hjertesygdom.
  • I 2018 har 41.000 personer en medfødt hjertefejl, heraf var 24.700 voksne over 18 år, mens 16.400 er børn og unge. Medfødt hjertesygdom hos voksne kaldes også for GUCH (Grown-Up Congenital Heart Disease).
  • Antallet af personer med en medfødt hjertefejl er tæt ved fordoblet siden 2004.

Fakta om Hjerteforeningen 
Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation. Hjerteforeningen fokuserer på forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme samt patientstøtte. Hjerteforeningen er en privat organisation, der arbejder for indsamlede midler.  

Fakta om Børnehjertefonden:

Børnehjertefondens formål er at støtte forskningen i medfødte hjertesygdomme og være med til at give hjertebørnene et længere og bedre liv. Derudover ønsker fonden at støtte aktiviteter, der kan give børn og unge med hjertefejl og deres familier et bedre liv med en højere livskvalitet, trods sygdommen.

Fakta om Matas 
Matas-koncernen er et af Danmarks mest kendte og velrenommerede brands. Matas har eksisteret siden 1949, og i dag er koncernen børsnoteret med godt 2.500 ansatte, hvor hovedparten er ansat i en af koncernens 263 Matas-butikker og i koncernens digitale forretning matas.dk. Matas har i mere end 14 år kæmpet for hjerterne og har bakket op om Hjerteforeningens arbejde. Et vigtigt stykke arbejde, som har bidraget til vigtig forskning og forebyggelse inden for hjerteområdet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Hjerteforeningen

Hjerteforeningen
Hjerteforeningen
Vognmagergade 7, 3. sal
1120 København K

70 25 00 00https://hjerteforeningen.dk/

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 124.000 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.

Besøg os på hjerteforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum