Kræftens Bekæmpelse

Julens gode gerning bringer smilet frem hos store og små

Del

Hvad er julen uden mandelgaver og funklende pynt? Få et ekstra stort smil på læben hos store og små med årets humørkalender fra Kræftens Bekæmpelse, eller glæd familiens fodboldentusiaster med søde juledekorationer i fodboldklæder.

Humørkalender med børnecitater
Humørkalender med børnecitater

Skal årets mandelgave glæde mere end bare modtageren, så kan du med fordel pakke den populære humørkalender fra Kræftens Bekæmpelse ind i bånd og papir. Humørkalenderen, der kan få smilet frem hos enhver, vender i år tilbage med nye finurlige streger og masser af søde og sjove børnecitater om livets store og små øjeblikke. 

Som noget nyt er der i år hele tre kunstnere bag stregtegningerne i årets humørkalender. Kamilla Wichmann, Sofie Kampmark og Marianne Pihl har i samspil tegnet fine illustrationer for hvert et citat sagt af børn i Danmark til alle årets dage. For Marianne Pihl betyder samarbejdet særligt meget, da hun selv har haft kræft tæt inde på livet. 

- Jeg har længe haft et stort ønske om at lave noget for Kræftens Bekæmpelse for på den måde at kunne give igen og hjælpe andre, siden jeg for ni år siden som 26-årig fik konstateret modermærkekræft med spredning til lymferne, fortæller Marianne Pihl og fortsætter:

- Der gik blot 42 dage, fra jeg først fik min læge til at kigge på det modermærke, jeg selv havde en mistanke til, til jeg havde fået bortopereret mine lymfer i venstre armhule og blev erklæret helt kræftfri. Det hele gik – på godt og ondt – utroligt stærkt, og jeg er så taknemmelig både for behandlingen og støtten omkring den.

Jul i fodboldens tegn
Det er uundgåeligt, at højtiden i år vil fyldes med fodboldfeber, når VM fløjtes i gang lige op til første advent. Kræftens Bekæmpelse har gjort det muligt at forene julehyggen med fodboldstemningen. Glæd familiens fodboldentusiaster med fine julefigurer iklædt landsholdstrøjer og klaphat. Pryd hjemmet eller juletræet med tre sjove design: Julemanden i landsholdstrøje, snemanden med klaphat eller rensdyret iklædt grøn målmandstrøje - eller måske alle tre.

- Humørkalenderen og de sjove julekugler er vores forsøg på at bringe et ekstra smil frem hjemme i stuerne - samtidig med at vi håber at kunne gøre en forskel for de mange børn og unge, der har kræft tæt inde på livet. Hvert år forsøger vi vores allerbedste for at skabe sjove og aktuelle juleprodukter blandt andet ved at tænke højaktuelle situationer som VM i fodbold ind, siger Lise Atzen Bjerregaard, kampagneansvarlig for Kræft er ikke for børn

Humørkalenderen kan købes til 149 kr. på Kræftens Bekæmpelses webshop www.købogstøt.dk, Luksusbaby.dk, i Bilka, Salling Stormagasiner i Aarhus og Aalborg, BR, H. J. Hansen vin (udvalgte forhandlere), Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker og udvalgte Kontur-boghandlere landet over. Julefigurerne kan fra uge 42 købes enkeltvis til 129 kr. eller i en sampak med 3 styk til 299 kr.; også på www.købogstøt.dk.

.......................................................................................................................

Om kampagnen Kræft er ikke for børn
Kræft er ikke for børn er Kræftens Bekæmpelses kampagne, som samler ind til og sætter fokus på børn og unge, der enten selv er ramt af kræft eller er pårørende til kræftsyge. Pengene går til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Se mere på www.kræfterikkeforbørn.dk

Fakta om kræft hos børn

  • 200 danske børn får hvert år konstateret kræft
  • Seks ud af syv børn overlever deres kræftsygdom
  • De mest almindelige former for kræft blandt børn er kræft i blodet og hjernen
  • Børn rammes i vid udstrækning af andre kræftformer end voksne
  • For langt de fleste tilfælde af børnekræft kender man ikke årsagen til, at kræftsygdommen opstår
  • Behandlingen er typisk meget intensiv og består af kemoterapi i høje doser og hos nogle børn også af operationer eller stråleterapi, der giver mere end halvdelen af børnene senfølger

Nøgleord

Kontakter

Maria Jung
jung@help-pr.dk
+45 27 40 78 27

Billeder

Humørkalender med børnecitater
Humørkalender med børnecitater
Download
Julekugler med fodboldmotiv
Julekugler med fodboldmotiv
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum