Forsikring & Pension

Julen sætter andet end hjerter i brand

Del

Stearinlys, pyntegran og komfurer i højt gear hører julen til. Det er hyggeligt, men det er også en brandfarlig tid. Der er langt flere brande i julemåneden end årets øvrige måneder. Forsikringsoplysningen kommer med de gode, forebyggende råd.

Naturligvis hjælper forsikringen, hvis der opstår ildebrand i hjemmet - fx via pyntegran, eller hvis der udbryder brand på grund af en glemt gryde på komfuret. Men det er nu engang bedre at forebygge.

- Vi synes jo alle sammen, at det er rigtig hyggeligt med levende lys og pyntegran både op til og i dagene efter jul. Men forsikringsselskaberne oplever desværre en kraftig stigning i antallet af brandskader i december måned, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Det hører med, at adventskranse og kalenderlys bliver mere og mere brandfarlige, jo tættere vi kommer på julen. Og efter jul er gran og juletræet endnu mere tørt og dermed ekstra brandfarligt.

Husk vand i nærheden

- Folk glemmer at have vand parat i nærheden, når de julehygger, og det kan gøre en stor forskel. Tørt gran tænder meget hurtigt, og det skal gå stærkt, hvis man skal nå at slukke ildebranden i opløbet, siger Anja Lintrup Sørensen.

Hun råder til, at man afsætter en flaske danskvand med brus til formålet. Hvis man sætter tommelfingeren over åbningen og ryster flasken, kan den fungere som en yderst effektiv vandsprayer.

Hun råder også til forsigtighed omkring komfuret. Der kan være stress på, når juleretterne skal tilberedes. Og så glemmer man nemt at få slukket for ”ilden” under gryden. Også det kan udarte til en ildebrand.

- Det er altid godt at forebygge. Opstår der brand, risikerer man ikke kun en ødelagt jul. Nogle mennesker må leve med at blive genhuset, mens genopbygningen af hjemmet står på, siger Anja Lintrup Sørensen.

Sådan undgår du, at julehyggen bliver til en ildebrand

1) Hav vand i nærheden til ildslukning – fx en flaske danskvand med brus, der kan bruges som vandsprayer, eller en spand vand

2) Ingen lys i nærheden af gardiner eller under en hylde

3) Lys skal være, hvor børn og dyr ikke kan vælte dem

4) Hold ekstra godt øje med lys belagt med fx guld, sølv eller kobberlak

5) Gå ikke fra levende lys

6) Hold øje med, at komfuret bliver slukket, når det ikke bruges

7) Placér ikke og brug ikke håndsprit i nærheden af kalenderlyset eller adventskransen.

Video om ildebrand

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - jkt@forsikringogpension.dk - 4191 9103

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Aldrig har taksering af autoskader været mere effektiv16.12.2020 07:25:39 CETPressemeddelelse

Det bedst mulige system til opgørelse af autoskader i Danmark har nu i 30 år sikret et effektivt samarbejde mellem autobranchen og forsikringsbranchen til gavn for forbrugerne. Og det stopper ikke her. Forsikring & Pension gør her status over det system, som brancheorganisationen etablerede til fri afbenyttelse for de professionelle aktører i markedet med 24/7-onlineadgang til vejledende reservedelspriser på stort set alle bilmærker.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring24.11.2020 09:13:54 CETPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad gælder for unge bilister, som køber deres egen bil? Ved de, hvornår man har brug for en sælgeransvarsforsikring, eller om man kan få dækket sin stormskade, når der ikke har været registreret storm på ens adresse?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum