Astma-Allergi Danmark

Julegaveguide: Køb den perfekte gave til en allergiker

Del

Dufte, cremer og kosmetik hører til blandt de sikre julegavehit, når vi giver gaver til jul. Inden du køber de dyre produkter, bør du dog tjekke, om de indeholder kemiske stoffer, som kan give allergi.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Julen er en tid, hvor vi forkæler dem, vi holder af. I jagten efter den rette gave, er det dog vigtigt at være opmærksom på, hvad du lægger under juletræet. For både klassiske julegavehit som ansigtscremer, hårshampoo, neglelak og mascara kan indeholde problematiske stoffer.

Der er derfor god grund til at overveje, hvad du køber som julegave til en af dine kære. For det kan sagtens lade sig gøre at finde gaver op til jul, som ikke indeholder stoffer, der udløser allergi.

Sådan gennemskuer du produkter

Hvis du vil være helt sikker på at vælge en julegave uden stoffer som parfume, MI og andre kendte allergener, anbefaler Astma-Allergi Danmark produkter med allergimærket Den Blå Krans. Derudover kan du med app’en Kemilex tjekke plejeprodukter for problematiske kemiske stoffer, når du er på udkig efter årets julegaver.

App’en indeholder mere end 755 forskellige beskrivelser af indholdsstoffer, der løbende bliver opdateret af Astma-Allergi Danmarks faglige medarbejdere. Med den i hånden kan du dermed gennemskue de komplicerede indholdsdeklarationer bag på både shampoo, hudcreme, sæbe, voks og deodorant.

Du kan også søge blandt de mange produkter i databasen, der alle er deklarerede i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

Bevidste gavekøb gavner alle

Har dine nærmeste allergi over for ét eller flere stoffer, er allergimærket Den Blå Krans måske allerede et naturligt valg til julegaven. Men faktisk giver det god mening også at gå efter produkter med Den Blå Krans til dine kære, selvom de ikke har nogen kendte allergier.

Kontaktallergi er nemlig den eneste allergi, der kan forebygges. Det betyder, at der ingenting sker, hvis du aldrig kommer i berøring med parfume eller andre allergene stoffer.

Samtidig har både hyppighed og mængde betydning. Dermed er risikoen for at få kontaktallergi større, jo oftere du udsættes for et stof og jo større mængder, du udsættes for. Du kan derfor minimere risikoen, hvis du bruger produkter med Den Blå Krans.

Nøgleord

Kontakter

Inge Fisker, Marketingschef og fungerende kommunikationschef, telefon: 43 22 16 67
og 26 11 42 47.

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/
Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag. Læs mere om astma og Astma-Allergi Danmarks arbejde på www.astma-allergi.dk

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum