Forsikring & Pension

Juleferien lige om hjørnet: Overraskende mange danskere uden rejseforsikring

Del

Hver fjerde dansker har ikke en rejseforsikring, mens hele 40 procent af de 25-40-årige ikke har forsikringen. Det viser nye tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk på basis af en undersøgelse fra Epinion.

Julen og juleferien får mange danskere til at rejse udenlands. Uanset om vi rejser alene eller som en del af en familie, er det, ifølge Forsikringsoplysningen, vigtigt altid at være ordentligt forsikret på rejsen.

- At rejse uden for Danmark kan nemt blive en dyr fornøjelse, hvis du kommer til skade eller bliver syg undervejs og får brug for hjælp fx til at blive transporteret hjem igen, siger konsulent Anja Lintrup Sørensen i Forsikringsoplysningen.

- Inden du rejser, skal du først tjekke, om du allerede har en rejseforsikring som en del af din eller hustandens nuværende indboforsikring. Det er der mange forsikringsselskaber, der tilbyder. Ellers kan du købe en rejseforsikring, der svarer til dit behov og rejsemønster. Forsikringen kan dække enten hele verden eller bare Europa. Alternativt kan du købe en forsikring, der kun gælder den pågældende rejse, siger Anja Lintrup Sørensen.

Og der er god grund til at undersøge, om man har en forsikring, og om man i givet fald også er rigtigt dækket.

Så mange er uden rejseforsikring
Hele 26 procent af danskerne har ikke en rejseforsikring, og det samme gælder for næsten 40 procent i aldersgruppen 25-40 år. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk på basis af en undersøgelse fra Epinion.

De tal overrasker Anja Lintrup Sørensen i Forsikringsoplysningen.

- I betragtning af, at omkring 3-400.000 danskere rejser væk i julen, kan det godt bekymre mig, at så mange danskere ikke har en rejseforsikring, siger hun.

Tjek indboforsikringen
I mange tilfælde er rejseforsikringen inkluderet i ens indboforsikring. Men da næsten 20 procent af de unge på mellem 21 og 24 år ifølge Danmarks Statistik ikke har en indboforsikring, og godt 10 procent af de 25-45-årige heller ikke har en indboforsikring, er der stor risiko for at glemme forsikringen, når man rejser.

Flest juleferieskader i de varme lande
Ifølge SOS Internationals statistik for de seneste tre år kommer danskere, der rejser på juleferie i uge 52, oftest til skade eller bliver syge i Spanien, Thailand og USA med tilsammen 39 pct. af alle skader. Derefter følger de traditionelle skisportsdestinationer Østrig, Frankrig og Italien med tilsammen 18 procent af de anmeldte skader i juleugen.

Det er især danskere i aldersgruppen 41-50 år, der i uge 52 har fået assistance af SOS International. De udgør 36 procent, mens de 21–31-årige udgør 30 procent.
En rejseforsikring dækker altid udgifter til lægebehandling og hospitalsbehandling ved private rejser uden for Danmark.

Fakta om rejseforsikringer

  • Alt efter, om man vælger en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring, er der forskellige muligheder for at vælge ekstra dækninger for det, du har brug for.
  • Årsrejseforsikring indeholder ofte hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse og forsinkelse på rejsen.
  • Rejseforsikringen kan købes separat eller være inkluderet i din indboforsikring – typisk som en årsrejseforsikring gældende for Europa eller Verden.
  • Du kan også vælge at købe en rejseforsikring, der dækker en bestemt rejse i et bestemt tidsrum.

Nøgleord

Kontakter

Jesper Hjorth Jespersen, kommunikationskonsulent, Forsikring & Pension, 41919101 (Pressevagten) Mail: JHJ@forsikringogpension.dk

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Flere sundhedsinitiativer på nordjyske arbejdspladser6.4.2018 11:15pressemeddelelse

40 procent af de adspurgte på arbejdspladser i Region Nordjylland har iværksat sundhedsinitiativer. Det viser en ny undersøgelse fra Norstat for Dansk Erhverv. Det er en fremgang på 12 procentpoint i forhold til 2017, hvor tallet var 28 procent. Med den landsdækkende konkurrence "Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018" vil Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Healthcare netop sætte fokus på sundhedsinitiativer på landets arbejdspladser.

Flere sundhedsinitiativer på arbejdspladser i Syddanmark6.4.2018 11:12pressemeddelelse

45 procent af de adspurgte på arbejdspladser i Region Syddanmark har iværksat sundhedsinitiativer. Det viser en ny undersøgelse fra Norstat for Dansk Erhverv. Det er en fremgang på 10 procentpoint i forhold til 2017, hvor tallet var 35 procent. Med den landsdækkende konkurrence "Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018" vil Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Healthcare netop sætte fokus på sundhedsinitiativer på landets arbejdspladser.

Flere sundhedsinitiativer på sjællandske arbejdspladser6.4.2018 10:59pressemeddelelse

56 procent af de adspurgte på arbejdspladser i Region Sjælland har iværksat sundhedsinitiativer. Det viser en ny undersøgelse fra Norstat for Dansk Erhverv. Det er en fremgang på 15 procentpoint i forhold til 2017, hvor tallet var 41 procent. Med den landsdækkende konkurrence "Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018" vil Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Healthcare netop sætte fokus på sundhedsinitiativer på landets arbejdspladser.

Flere sundhedsinitiativer på midtjyske arbejdspladser6.4.2018 10:45pressemeddelelse

47 procent af de adspurgte på arbejdspladser i Region Midtjylland har iværksat sundhedsinitiativer. Det viser en ny undersøgelse fra Norstat for Dansk Erhverv. Det er en fremgang på 16 procentpoint i forhold til 2017, hvor tallet var 31 procent. Med den landsdækkende konkurrence "Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018" vil Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Falck Healthcare netop sætte fokus på sundhedsinitiativer på landets arbejdspladser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum