Juleaften uddeler føtex i Vanløse overskudsmad fra hele København

Del

En lovestorm på Facebook mod føtex i Vanløse har fået 15 andre føtex-butikker i Københavnsområdet til også at sende deres overskudsmad til Vanløse. Uddeling af overskudsmad på juleaftens morgen kan udvikle sig til en landsdækkende juletradition for føtex.

Det hele startede med, at føtex i Vanløse meldte ud, at madvarer, som ikke bliver solgt og ikke kan holde sig til efter juledagene, skal deles ud til foran butikken juleaftens morgen. Det meldte butikken ud på Facebook sådan her:

- Da vi holder lukket i butikken d. 24., 25., og 26. december, vil vi gerne give familier som har svært ved at få pengene til at slå til i julen, mulighed for at få lidt ekstra glæder, samtidig med at vi bekæmper madspild.

Efter at have modtaget en strøm af positive kommentarer hoppede 15 andre føtex-butikker i Københavnsområdet med på ideen og kører også deres overskudsmad til Vanløse. Opslaget er indtil videre blevet rost og delt mere end 1.800 gange.

- Vi er rigtig glade for den store opbakning fra vores kunder og øvrige kolleger i føtex. 18 medarbejdere i Vanløse har meldt sig frivilligt til at komme ind på deres fridag kl. 6 om morgenen, så de står klar kl. 8 med overskudsmad, kaffe, nissehuer og små overraskelser til børnene, fortæller manden bag initiativet, Casper Østergaard, varehuschef i føtex Vanløse.

Maden vil blive delt ud i poser efter først-til-mølle princippet kl. 8-10 eller indtil alt er delt ud. Der kører s-tog, metro og busser næsten til døren på Jernbane Allé 44 i Vanløse, så alle i hovedstadsområdet har muligheden for at møde op.

- Vi ved jo ikke helt, hvor meget mad, vi får ind, og hvor mange der vil komme og hente den. Men vi opfordrer folk til at respektere, at maden skal gå til dem, der mangler det mest. Målet er jo både at undgå madspild og at starte juleferien med et smil hos dem, der har mest brug for det, siger Casper Østergaard.

Kan blive en landsækkende juletradition

Også i andre dele af landet deler føtex-butikker overskudsmad ud foran butikken juleaftens morgen. Det sker bl.a. i Randers, Silkeborg og Korsør. "Vanløse-modellen" er dog et noget større arrangement, som kædechef for føtex, Thor Jørgensen, vil holde godt øje med.

- Vi er generelt optaget af at reducere madspild, og hvem vil ikke gerne gøre julen lidt bedre for dem, der har det svært. Så hvis det går godt i Vanløse, vil vi gøre det til en landsdækkende juletradition på linje med vores øvrige juletraditioner i føtex, siger Thor Jørgensen.

føtex samarbejder gennem hele året bl.a. med WeFood, verdens første supermarked med overskudsvarer, og fødevareBanken, der viderefordeler overskudsmad til socialt udsatte. Derudover har føtex under hele julehandlen givet kunderne mulighed for at yde julehjælp ved at donere varer i en "omvendt indkøbsvogn", hvorefter føtex i samarbejde med Dansk Folkehjælp laver dem til gavekort til udsatte familier.
Kontaktinformation

Group Communication, Dansk Supermarked Group, telefon: 8778 5002, e-mail: press@dsg.dk

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100 % ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 850 mio. kr. til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum