Jubilæumsøl og Dannebrog 800 års-frimærker

Del

Hen over årsskiftet er to af de landsdækkende elementer i Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 sat i søen.

I juleugerne kunne mikrobryggeriet Grauballe Bryghus i Silkeborg melde, at første bryg af den runde og fyldige specialøl Dannebrog 800 var klar til udsendelse til bryggeriets netværk af forhandlere. Øllets dybrøde farve og hvide skum symboliserer på bedste vis 800 års-jubilaren Dannebrog.

Dannebrog 800-frimærker
Onsdag den 2. januar 2019 sendte PostNord 10 kroners-frimærket ”Dannebrog 800 år” i omløb. Frimærket blev udviklet på baggrund af en henvendelse fra Danmarks-Samfundet tilbage i 2014, hvor organisationen gjorde opmærksom på jubilæet. I forbindelse med udsendelsen takkede PostNord Danmarks-Samfundet for, at de med rettidig omhu fik sat gang i det postale tankesæt omkring begivenheden fra 1219.

De nye Dannebrog 800-frimærker er designet af PostNord ved designeren Ella Clausen. Den 16. maj i år udgiver PostNord et filatelistisk produkt, Prestigehæftet, med temaet Dannebrog 800 år.

Yderlige oplysninger:
Landsformand Danmarks-Samfundet Erik Fage-Pedersen telefon 20831206

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Landsdækkende Dannebrog 800-udstilling på turné6.6.2019 12:28:41 CESTPressemeddelelse

Et af elementerne i forbindelse med Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 er en øget lokal indsats omkring synliggørelse af det landsdækkende arrangement. På den baggrund turnerer et stort antal informative udstillingssæt hen over Dannebrogs jubilæumsår i det ganske land. Ud over lokale og regionale messer og udstillingsevents har mange biblioteker også sagt ja til at opstille udstillingerne som en vidensservice til brugerne. Blandt bibliotekerne er Langeland Bibliotek i Rudkøbing. – Vi har netop etableret udstillingen, som efter planen skal være på plads i hele juni måned, siger Vibeke Næsborg, der samtidig glæder sig over udstillingens historiske fortælling om myten om det danske nationalsymbol, der de facto er verdens ældste nationalflag. Myten om Dannebrog startede den 15. juni 1219, hvor Valdemar 2. Sejr under slaget ved Lyndanisse i Estland ifølge legenden fik hjælp af et rødt banner med et hvidt kors, der fra himlen dalede ned over de trængte danske stridsstyrker. Tegnet fra