Jubilæumsøl og Dannebrog 800 års-frimærker

Del

Hen over årsskiftet er to af de landsdækkende elementer i Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 sat i søen.

I juleugerne kunne mikrobryggeriet Grauballe Bryghus i Silkeborg melde, at første bryg af den runde og fyldige specialøl Dannebrog 800 var klar til udsendelse til bryggeriets netværk af forhandlere. Øllets dybrøde farve og hvide skum symboliserer på bedste vis 800 års-jubilaren Dannebrog.

Dannebrog 800-frimærker
Onsdag den 2. januar 2019 sendte PostNord 10 kroners-frimærket ”Dannebrog 800 år” i omløb. Frimærket blev udviklet på baggrund af en henvendelse fra Danmarks-Samfundet tilbage i 2014, hvor organisationen gjorde opmærksom på jubilæet. I forbindelse med udsendelsen takkede PostNord Danmarks-Samfundet for, at de med rettidig omhu fik sat gang i det postale tankesæt omkring begivenheden fra 1219.

De nye Dannebrog 800-frimærker er designet af PostNord ved designeren Ella Clausen. Den 16. maj i år udgiver PostNord et filatelistisk produkt, Prestigehæftet, med temaet Dannebrog 800 år.

Yderlige oplysninger:
Landsformand Danmarks-Samfundet Erik Fage-Pedersen telefon 20831206

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Essaykonkurrence for unge om Dannebrog anno 201925.3.2019 10:49:17 CETPressemeddelelse

Danmarks-Samfundet søsætter primo april en landsdækkende essaykonkurrence, hvor unge fra folkeskolerne og ungdomsuddannelserne inviteres til at give deres syn på verdens ældste nationalflag, Dannebrog. – Vi offentliggør betingelserne for at deltage i konkurrencen på sitet Dannebrog800.dk, siger flagkonsulent og projektkoordinator Søren Cruys-Bagger og uddyber: – Danmarks-Samfundet vil gerne høre de unges tanker om, hvilken betydning vores nationale symbol Dannebrog har for dem i 2019. Essayet må gerne afspejle de unges personlige refleksioner og overvejelser om Dannebrogs betydning for dem. Det må gerne være skrevet i en direkte stil, der vejer både for og imod flagets betydning for danskerne, siger Søren Cruys-Bagger. Deadline for aflevering af teksterne er den 1. oktober 2019 kl. 12.00. De seks vindere offentliggøres ved en reception i Idrættens Hus i Brøndby primo november. Præmierne er i begge alderskategorier: 1. præmie kr. 7.500, 2. præmie kr.4.000 og 3. præmie kr. 2.500. Yderlig

Succesøl fra Danmarks-Samfundet og Grauballe Bryghus18.3.2019 14:31:26 CETPressemeddelelse

Danmarks-Samfundets landsdækkende projekt Dannebrog 800 indeholder mange lokale og regionale events og samarbejdspartnere. Et af de mere spektakulære er samarbejdet med mikrobryggeriet Grauballe Bryghus om produktion af specialøllen Dannebrog 800. I forbindelse med samarbejdet siger brygmester Flemming Lindgaard: – Vi foreslog, at vi skulle lave en rødlig øl med hvidt skum - en perfekt farvekombination, når nu det er Dannebrog, der skal fejres. Vi skaber den røde farve i en kombination af de to malttyper Cara Gold og Caraffa Black, uddyber brygmesteren, der også peger på fordelen ved at bruge det bløde vand fra Silkeborg. Bryggeridirektør Thomas Kanstrup Christensen supplerer: – Motivet til etiketten havde Danmarks-Samfundet helt styr på. De havde en igangværende plakatkonkurrence i løbet af 2018, hvor vinderplakaten naturligvis skulle pryde øllen. Det gav sig selv. Forventningerne er skruet op – Efter planen skulle der laves en enkelt batch på 2.000 flasker, som skulle bruges i løbet