Jubilæumsøl og Dannebrog 800 års-frimærker

Del

Hen over årsskiftet er to af de landsdækkende elementer i Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 sat i søen.

I juleugerne kunne mikrobryggeriet Grauballe Bryghus i Silkeborg melde, at første bryg af den runde og fyldige specialøl Dannebrog 800 var klar til udsendelse til bryggeriets netværk af forhandlere. Øllets dybrøde farve og hvide skum symboliserer på bedste vis 800 års-jubilaren Dannebrog.

Dannebrog 800-frimærker
Onsdag den 2. januar 2019 sendte PostNord 10 kroners-frimærket ”Dannebrog 800 år” i omløb. Frimærket blev udviklet på baggrund af en henvendelse fra Danmarks-Samfundet tilbage i 2014, hvor organisationen gjorde opmærksom på jubilæet. I forbindelse med udsendelsen takkede PostNord Danmarks-Samfundet for, at de med rettidig omhu fik sat gang i det postale tankesæt omkring begivenheden fra 1219.

De nye Dannebrog 800-frimærker er designet af PostNord ved designeren Ella Clausen. Den 16. maj i år udgiver PostNord et filatelistisk produkt, Prestigehæftet, med temaet Dannebrog 800 år.

Yderlige oplysninger:
Landsformand Danmarks-Samfundet Erik Fage-Pedersen telefon 20831206

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Danmarks-Samfundet skærper profilen på Dannebrog800.dk17.4.2019 10:18:19 CESTPressemeddelelse

Et vigtigt element i Danmarks-Samfundets landsdækkende Dannebrog800-projekt er det digitale univers. Det forløber hen over 2019 og skal markere 800-året for historien om Dannebrog. Derfor har foreningen som et supplement til sin hjemmeside oprettet et specifik 800 års-jubilæumssite: dannebrog800.dk. Indeholder en række konkurrenceelementer De digitale indslag har fået en god modtagelse, lyder det fra Māra Ose-Kuisele, der sammen med Lars Dirch Sørensen er tovholder og tilrettelægger af sitet: – På dannebrog800.dk samler vi trådene for de mange aktiviteter, der siden ultimo 2018 har været en del af jubilæumsprojektet, siger hun og uddyber: – Siden suppleres af en app, så man begge steder kan quizze og deltage i diverse konkurrencer og lodtrækninger. Der er også mulighed for at være kreativ ved at uploade sit billede i det, der allerede nu er ved at blive en gigantisk dannebrogsmosaik. Dette foregår dermed også på mobiltelefoner og tablets/iPads, og appen kan findes i App Store og Google

Ny sangbog indeholder indlæg af sønderjyske sang- og nodeskribenter9.4.2019 13:20:55 CESTPressemeddelelse

I anledning af Dannebrogs 800 års fødselsdag har Danmarks-Samfundet netop udgivet en bog skrevet af historikeren Hans Christian Bjerg indeholdende historier og sange om flaget med titlen ”Vaj højt, vaj stolt og frit – sange om Dannebrog”. To kunstnere fra Christiansfeld, Sabina Haugaard Stuke (tekst) og Bente Ibenfeldt (musik), er de eneste nulevende kunstnere der i bogen bidrager med en Dannebrog relateret sang. Sangen ”Du er mit Danmark” blev uropført på Valdemarsdag, den 15. juni 2016 i Skt. Nicolai Kirke i Kolding under Danmarks-Samfundets flagfest. Ud over Sabina Haugaard Stuke og Bente Ibenfeldt tæller bogens forfatterliste så prominente navne som N.F.S. Grundtvig, Carl Ploug og B.S. Ingemann. Der er noder og tekster i bogen, som kan købes for 50 kr. i Danmarks-Samfundets webshop på www.danmarkssamfundet.dk. Foto vedhæftet. Fototekst: Sabina Haugaard Stuke og Bente Ibenfeldt modtager et eksemplar af bogen ”Vaj højt, vaj stolt og frit – sange om Dannebrog” af Danmarks-Samfundets l