Jubilæumsøl og Dannebrog 800 års-frimærker

Del

Hen over årsskiftet er to af de landsdækkende elementer i Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 sat i søen.

I juleugerne kunne mikrobryggeriet Grauballe Bryghus i Silkeborg melde, at første bryg af den runde og fyldige specialøl Dannebrog 800 var klar til udsendelse til bryggeriets netværk af forhandlere. Øllets dybrøde farve og hvide skum symboliserer på bedste vis 800 års-jubilaren Dannebrog.

Dannebrog 800-frimærker
Onsdag den 2. januar 2019 sendte PostNord 10 kroners-frimærket ”Dannebrog 800 år” i omløb. Frimærket blev udviklet på baggrund af en henvendelse fra Danmarks-Samfundet tilbage i 2014, hvor organisationen gjorde opmærksom på jubilæet. I forbindelse med udsendelsen takkede PostNord Danmarks-Samfundet for, at de med rettidig omhu fik sat gang i det postale tankesæt omkring begivenheden fra 1219.

De nye Dannebrog 800-frimærker er designet af PostNord ved designeren Ella Clausen. Den 16. maj i år udgiver PostNord et filatelistisk produkt, Prestigehæftet, med temaet Dannebrog 800 år.

Yderlige oplysninger:
Landsformand Danmarks-Samfundet Erik Fage-Pedersen telefon 20831206

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Eventet Dannebrog 800 år nåede det planlagte mål27.12.2019 09:45:33 CETPressemeddelelse

– Da Danmarks-Samfundet i 2016 begyndte at planlægge aktiviteter i forbindelse med Dannebrogs 800 års-jubilæum på Valdemarsdag 2019, blev det besluttet, at de forskellige projekter skulle bredes ud over hele jubilæumsåret, og at hele landet skulle inddrages, selv om hovedfejringen skulle finde sted i København. Alt sammen med det formål at gøre befolkningen i hele landet opmærksom på Dannebrogs 800 års-fødselsdag og Dannebrogs skiftende betydning gennem tiderne for vores historie og identitet. Det siger landsformand Erik Fage-Pedersen, der uddyber: – Med udgangen af 2019, hvor Danmarks-Samfundet med succes har stået i spidsen for en lang række aktiviteter, må vi konstatere, at vi til fulde har opnået vores mål. Dækningen i både de trykte og de elektroniske medier har været langt over det forventede, selvfølgelig kulminerende i dagene op til Valdemarsdag den 15. juni, der ifølge legenden er Dannebrogs fødselsdag. Vi har med held gjort et stort arbejde ud af også at involvere ungdommen g