Region Sjælland

Jubel over nye uddannelser til Region Sjælland

Del

Nye uddannelser til læge, radiograf og jordemoder er på vej til Region Sjælland. - Det betyder, at flere unge kan få en uddannelse her i regionen, og at vi i højere grad kan sikre fremtidens medarbejdere til vores sygehuse, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Uddannelses- og forskningsministeriet har i dag præsenteret en politisk aftale om bedre uddannelsesmuligheder i hele landet. Med i aftalen er uddannelser til læge i Køge, radiograf i Næstved og jordemoder i Slagelse. Desuden kommer der ny uddannelser til pædagog i Holbæk, arkitekt i Kalundborg og tekniske uddannelser på Lolland-Falster, blandt andet i forbindelse med Femern-byggeriet.

Region Sjælland kan også se frem til i alt 300 nye uddannelsespladser på velfærdsuddannelserne.

- Vi har i Region Sjælland kæmpet for at få en fuld lægeuddannelse og en radiograf-uddannelse her til regionen. Det er stor glæde, at der også er en uddannelse til jordemoder på vej, siger Heino Knudsen.

- Vi ser nu frem til samarbejdet med Københavns Universitet, Professionshøjskolen Absalon og regeringen om den videre implementering af den politiske aftale om sundhedsuddannelserne, siger Heino Knudsen

Regionsrådsformanden glæder sig også over de øvrige nye uddannelser, der er på vej til regionens yderområder.

- Det er vigtigt, at vi udnytter potentialet fra byggeriet af Femern-forbindelse til at etablere nye uddannelser for de unge på Lolland-Falster, hvor færre unge uddanner sig. Alt i alt giver dette et Danmark i bedre balance, siger Heino Knudsen.

I Region Sjælland er det noteret med tilfredshed, at det i aftalen anerkendes, at det koster mere at drive uddannelse uden for landets største byer.

Kontakter

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Hurtigtest i Region Sjælland tilpasses løbende22.7.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

PCR-test er mere effektive end hurtigtest i bekæmpelse af COVID19-deltavarianten, som lige nu spreder sig. Samtidig bliver flere borgere vaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet at neddrosle antallet af hurtigteststeder. I Region Sjælland lukkes der gradvist ned for 16 hurtigteststeder. Der vil fortsat være maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed. Antallet af PCR-teststeder forbliver det samme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum