Esbjerg Kommune

Jubel i Vester Vedsted over super mobildækning

Del

Så er det slut med at stå på tæer helt ude i vandkanten for at finde mobilsignal i Vester Vedsted. Esbjerg Kommune har i samarbejde med Cibicom, Connect44, Telia og Telenor fået rejst en mobilmast, så der nu er super god mobildækning til borgerne.

Her er den så, den nye mast der sender mobilsignal ud over hele Vester Vedsted og Sdr. Farup i den sydvestlige del af Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune
Her er den så, den nye mast der sender mobilsignal ud over hele Vester Vedsted og Sdr. Farup i den sydvestlige del af Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune

Det er ekstra svært at få fingrene fra mobilen, hvis man er borger i Vester Vedsted og Sdr. Farup i disse dage. Esbjerg Kommune er nemlig nået i mål med at få etableret en mobilmast i området. Dermed er der nu god forbindelse til omverdenen – også fra kommunens sydvestligste del, og det glæder formand for Lokalrådet i Vester Vedsted og Sdr. Farup, Palle Guldberg:

"Det er jo pragtfuldt, at vi ikke længere behøver få våde tæer, når vi skal forsøge at finde signal på mobilen," smågriner Palle Guldberg, mens han fortsætter:

”Spøg til side, Vi er glade for, at det endeligt er lykkedes at få noget ordentligt mobildækning. Det er godt for hele lokalsamfundet. Da vi langt om længe fik tilladelsen til masten, var Connect44 og Telia hurtige. Så nu nyder både virksomheder, turister og os lokale at være forbundne uden problemer og uden udfald. Vi håber, at der med tiden kommer flere mobiludbydere til,” siger Palle Guldberg.

Udfordring løst

Esbjerg Kommune har længe haft fokus på at få løst udfordringen med at få dækning på mobilen i Vester Vedsted, og derfor er borgmester Jesper Frost Rasmussen da også godt tilfreds med, at det nu er lykkedes at skabe en meget god dækning i området:

"Vi lever i et mobilt samfund, og derfor skal alle vores borgere også kunne bruge mobilen, når de har brug for det. Derfor er det rigtig glædeligt, at der nu også er muligt i Vester Vedsted. Det er også her Vadehavscenter ligger, som tiltrækker mange tusinde turister til området hvert år. Det er vigtigt for os, at både vores egne borgere og folk, der besøger os, kan have samme gode mobildækning, som de er vant til," siger Jesper Frost Rasmussen.

Derfor gik Esbjerg Kommune også ind i arbejdet med at sikre en mobilmast i Vester Vedsted i sin tid. I første omgang forsøgte kommunen selv at få lov til at opstille en mobilmast for at forbedre mobildækningen i området. Men igennem arbejdet, fandt man ud af, at selskabet Cibicom var i gang med at rejse flere master i området. Derfor blev det til et samarbejde, hvor flere bruger masten på samme tid.

”Det giver god mening for både naturen, miljøet og pengepungen, at vi ikke skal sætte master op alle sammen, men kan være fælles om dem, vi sætter op. Som vi er her med Esbjerg Kommune,” siger Kim Pedersen, Product Manager for Cibicom.

Jernvedlund og Grimstrup næste skridt

Mens Vester Vedsted er første skridt i retningen mod, at Esbjerg Kommune får Danmarks bedste mobildækning, så venter borgerne i Jernvedlund og Grimstrup stadig på at få hul igennem til resten af verdenen. Men også her er der godt nyt, fortæller borgmester Jesper Frost Rasmussen:

”Selvom vi nu er i mål i området omkring Vester Vedsted, så er vi ikke færdige. Vi forventer, at der snart ligger en tilladelse til at opstille en mobilmast ude i Jernvedlund, så vi også får en bedre mobildækning her. Så mangler vi kun Grimstrup, så de også kan få bedre dækning her. Når alt det er på plads, er vi rigtig godt på vej mod at blive den bedst mobil-dækkede kommune i Danmark.”

FAKTA

  • Det er virksomheden Cibicom, der rejser og ejer masten i Vester Vedsted. Virksomheden Connect44 har stået for alt det praktiske omkring mobilmasten for Esbjerg Kommune. Alt lige fra ansøgninger til kontakt til lodsejere osv.
  • Det er godt en måned siden, at masten blev rejst. Mens Telia og Telenor fik sat deres antenner på masten i uge 15. Derfor virker signalet allerede.
  • I første omgang har Telia og Telenor antenner på masten, og derfor er det mobiler med disse abonnementer, der har dækning i området. Der arbejdes på, at TDC også får en antenne på masten, så endnu flere kan få gavn af den nye mobilmast.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester: Tlf.: 2724 1800, mail: jesra@esbjerg.dk

Palle Guldberg, formand, Vester Vedsted Lokalråd: Tlf: 2176 0580, mail: palle@fam-guldberg.dk

Kim Pedersen, Product Manager, Cibicom: Tlf.: 3054 8818, mail: kipe@cibicom.dk

Billeder

Her er den så, den nye mast der sender mobilsignal ud over hele Vester Vedsted og Sdr. Farup i den sydvestlige del af Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune
Her er den så, den nye mast der sender mobilsignal ud over hele Vester Vedsted og Sdr. Farup i den sydvestlige del af Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune
Download
RANlytics har målt dækningen i 2020 og igen i april 2021, TT-Netværket (Telia og Telenor)  har forbedret dækningen betydeligt i området. Som det ses på billedet, er det meget tydeligt at se forskellen på dækningen, der nu rent faktisk eksisterer. Illustration: RANlytics
RANlytics har målt dækningen i 2020 og igen i april 2021, TT-Netværket (Telia og Telenor) har forbedret dækningen betydeligt i området. Som det ses på billedet, er det meget tydeligt at se forskellen på dækningen, der nu rent faktisk eksisterer. Illustration: RANlytics
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum