Region Sjælland

Jubel: Fuld lægeuddannelse på vej til Køge

Del

En fuld lægeuddannelse i Region Sjælland med tilknytning til Sjællands Universitetshospital i Køge. Det er med i regeringens udspil om flere uddannelser i hele Danmark.

- Jeg er så glad! Det er en drøm, der går i opfyldelse, og vi skal nok give de studerende en super uddannelse, i tæt samspil med vores kommende store universitetshospital i Køge, der i øjeblikket skyder i vejret, og de øvrige sygehuse, siger regionsrådsformand Heino Knudsen, Region Sjælland.

- Vejen hertil er blevet banet af vores ihærdige indsats for at skabe en lægeuddannelse, forankret i Region Sjælland. Vi tog i 2019 det første banebrydende skridt, da vi fik de tre sidste år af den seks-årige lægeuddannelse hertil i et stærkt samarbejde med Københavns Universitet.
Nu får vi hele uddannelsen, om alt går vel. Regionsrådet har investeret massivt i at få lægeuddannelsen godt i gang. Vi ser frem til, at vi kan byde velkommen til lægestuderende allerede fra deres første studieår.
Det her kommer til at få en stor betydning for rekruttering af læger til regionens sygehuse, psykiatri og af praktiserende læger, siger Heino Knudsen.

Køge Kommune: Vi støtter op

- Fremtidens læger skal uddannes i Køge! Det er ikke nogen hemmelighed, at for Køge Kommune er det også en drøm, der går i opfyldelse, siger borgmester Marie Stærke fra Køge Kommune.

- Vi vil være en uddannelsesby, og vi vil meget gerne satse også på længere videregående uddannelser. Lægeuddannelsen er et enormt prestigefyldt og vigtigt første skridt. Det får betydning for hele kommunen, både når det gælder muligheden for at have uddannelser tæt på – men også for det liv, som et mangfoldigt studiemiljø giver.

Jeg vil gøre mit for at leve op til de forpligtelser der hører med, i form af flere studieboliger og at få skabt et spændende kultur- fritids- og natteliv med gode muligheder for de studerende, siger Marie Stærke.

I Region Sjælland ser Heino Knudsen frem til den kommende dialog med regeringen og Københavns Universitet om den konkrete tilrettelæggelse af en fuld lægeuddannelse i Køge.

Kontakter

Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96
Borgmester Marie Stærke,24 90 20 00

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum