JORTON A/S

JORTON er optimistisk for fremtiden efter offentliggørelse af årsregnskab

Del

JORTON har netop offentliggjort resultatet for 2021, der byder på en flot stigning i omsætningen, som nåede 1.250 mio. DKK svarende til en vækst på 12,8 %. Det endelige resultat på 9,6 DKK er dog ikke tilfredsstillende, men JORTON står et rigtig godt sted takket være en flot ordrebeholdning og udvidelsen med en ny afdeling i Hjørring, understreger den administrerende direktør.

Adm. direktør i JORTON, Allan Harbo
Adm. direktør i JORTON, Allan Harbo

JORTONs direktør lægger ikke skjul på, at resultatet kunne være bedre, men overordnet set er han optimistisk på JORTONs vegne og understreger, at den landsdækkende entreprenør står utrolig stærkt.

- Vores resultat er påvirket af to konkrete byggesager, hvor henholdsvis en bygherre og underentreprenør er gået konkurs under projektets opførelse. Det har medført betragtelige tab, men viser samtidig, at JORTON i dag har styrken til at overkomme byggeriets uforudsigeligheder, når vi trods sådanne sager ender med sorte tal på bundlinjen. Disse ting sker desværre i vores branche, men det handler jo om at opbygge en sund forretning, der kan modstå disse udfordringer. Vi er derfor optimistiske i forhold til fremtiden, hvilket underbygges af en flot ordrebeholdning for 2022, fortæller Allan Harbo, der er JORTONs administrerende direktør.

Nyt afdelingskontor

2021 har også budt på åbningen af et nyt afdelingskontor i Hjørring, der allerede nu har en spændende pipeline af byggeprojekter, heriblandt en omfattende udvidelse af Skallerup Seaside Resort:

- Vores motto er fælles retning, lokal forankring. Det betyder, at vi vil være tæt på de lokale bygherrer, arkitekter og slutbrugere. Vi forstår derved deres lokale udfordringer og behov og bygger med hensyn til disse. At være lokalt til stede er en vigtig del af vores strategi og succes, hvilket også var grundlaget for vores seneste udvidelse med et kontor i Hjørring. Vi er blevet taget godt imod i byen og oplandet og aktivitetsniveauet har fra begyndelsen været flot, siger Allan Harbo og fortsætter:

- Foruden vores nye kontor i Hjørring har vi gennem 2021 også styrket vores tilstedeværelse på Sjælland og Fyn, hvor aktiviteten har været stødt stigende. Det har bl.a. resulteret i, at vi skal opføre et stort boligbyggeri for PFA i Slagelse og en administrationsbygning for den odenseanske medicinalvirksomhed Orifarm.

Fundamentet for en grønnere rejse

JORTON har de seneste år sat fokus på, at man som en samlet organisation skal bevæge sig i en grønnere retning. Målet har været, at alle medarbejdere skal være en del af udviklingen og tage ejerskab og skubbe til den grønne innovation i virksomheden.

 - Gennem 2021 har vi lagt mange kræfter i at byde ind på bæredygtige byggesager og sørget for, at vores medarbejdere er rustet til at varetage f.eks. store DGNB- projekter. Mange af de sager, vi har budt på i 2021, har vi efterfølgende vundet, og det betyder, at vi i 2022 har påbegyndt flere spændende DGNB-certificerede byggerier. Mest markant er nok opførelsen af Danmarks største plastsorterings- og genanvendelsesanlæg i Esbjerg for Quantafuel, der kommer til at vende op og ned på, hvordan plastik genbruges og sorteres i Danmark, forklarer Allan Harbo.

Alle disse faktorer gør, at Allan Harbo ser positivt på JORTONs resultat og position i den danske byggebranche, hvilket understøttes af en flot ordrebeholdning for 2022:

- Selskabets ordrebeholdning udgør ved indgangen til 2022 i alt 1,6 mia. DKK, hvilket er en stigning på 13 % i forhold til samme tidspunkt sidste år. Af den samlede ordrebeholdning er 1.1 mia. DKK til udførelse i 2022, svarende til en vækst på 1,5 % i forhold til samme tidspunkt sidste år. Vores forventning til aktivitetsniveauet for 2022 ligger hertil i størrelsesordenen 1.3 mia. DKK og et positivt resultat på 30 mio. DKK, afslutter Allan Harbo.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Adm. direktør i JORTON, Allan Harbo
Adm. direktør i JORTON, Allan Harbo
Download
Gennem 2021 har JORTON fortsat vedligeholdelsesarbejdet på Storebæltbroen
Gennem 2021 har JORTON fortsat vedligeholdelsesarbejdet på Storebæltbroen
Download
JORTONs har gennem 2021 udvidet kompetencerne inden for bæredygtigt byggeri. Det ledte til at JORTON i 2022 kunne offentliggøre, at man skal opføre Danmarks største plastsorterings- og genanvendelsesanlæg for Quantafuel.
JORTONs har gennem 2021 udvidet kompetencerne inden for bæredygtigt byggeri. Det ledte til at JORTON i 2022 kunne offentliggøre, at man skal opføre Danmarks største plastsorterings- og genanvendelsesanlæg for Quantafuel.
Download

Information om JORTON A/S

JORTON A/S
JORTON A/S
Robert Fultons Vej 16
8200 Aarhus N

https://www.jorton.dk/

JORTON har over ni årtiers succesrig historie og erfaring i ryggen, når vi løser opgaver fra afdelingerne i Hjørring, Aalborg, Randers, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Aabenraa, Odense og Køge. JORTON blev etableret i Aarhus i 1932 af arbejdsløse jord- og betonarbejdere, som modigt tog kampen op mod ledigheden i en krisetid og skabte Jord- og Betonarbejdernes Kooperative Forretning. I det 21. århundrede er udfordringerne og opgaverne meget anderledes, men virksomhedens DNA er det samme og indeholder klassiske dyder som godt håndværk, åbenhed, dialog og samarbejde. JORTON er i dag en landsdækkende leverandør af bygge- og anlægsløsninger.

Følg pressemeddelelser fra JORTON A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra JORTON A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum