Esbjerg Kommune

Jorden under Museumspladsen i Esbjerg undersøges

Del

Boreprøver skal kortlægge, hvordan der kan laves en parkeringskælder under Museumspladsen.

Bilister må undvære et større antal parkeringspladser på Museumspladsen i Nørregade i nogle uger. Arbejdet starter 1. august og forventes afsluttet 19. august. Pladserne omdannes midlertidigt til et prøveudtagningssted, hvor der kan laves undersøgelser af jordbunden. De såkaldte geotekniske undersøgelser udføres for Esbjerg Kommune som boreprøver, der skal afdække forholdene under den asfalterede plads. Hvilke pladser der afspærres, vil fremgå af skiltning på stedet.

”Det er lidt af en milesten, vi nu runder. Endelig bliver det tydeligt, at der kommer til at ske noget med Museumspladsen. Efter prøvetagningen er slut, bliver parkeringspladserne igen tilgængelige for bilisterne”, siger Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

Resultaterne skal indgå i den videre planlægning af en offentlig parkeringsplads, der modsat i dag vil muliggøre underjordisk parkering. Udover at fjerne de mange parkerede biler fra bybilledet vil parkeringskælderen muliggøre udviklingen af attraktive boliger på Museumspladsen.

Allerede i budgetaftalen fra 2020 blev forligspartierne enige om at reservere et beløb på i alt 50 mio. kr. til opførelsen af en kommende parkeringskælder i Esbjerg Midtby i 2023. I samme omgang pointerede partierne, at ladestandere skulle prioriteres i etableringen af en ny parkeringskælder, hvilket klinger godt med kommunens ambition om at være CO2-neutral i 2030.

”Sidenhen har vi også fået en plan for at sikre, at ladeinfrastrukturen er på forkant med udviklingen. Her er tendensen klar. Vi skal etablere ladepunkter centralt i vores byer, herunder Esbjerg, for at imødekomme behovet. Etableringen af nye parkeringspladser skal selvfølgelig afspejle de bestræbelser”, understreger Henning Ravn.

I 2020 vandt Vandkunsten parallelkonkurrencen, der handlede om at komme med et bud på en helhedsplan om transformationen af banegårdsområdet, Norgesgade og Museumspladsen. Vinderprojektet fik dengang ros for at have planlagt en integreret parkeringsløsning under jorden koblet med attraktive boliger.

Vandkunstens projekt er tilpasset nabobebyggelserne og omfatter også en fornyelse og udvidelse af parken. Det er planen at lave underjordisk parkering svarende til det nuværende antal pladser plus de pladser, der er nødvendige for det kommende boligprojekt.

Kontakter

Formand for Plan & Byudvikling, Henning Ravn, henra@esbjerg.dk,
eller tlf. 40 10 12 46

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Nu kan internationale tilflyttere se frem til at blive betjent lokalt i Esbjerg, når de skal have opholdstilladelse, CPR-nummer eller skattekort10.8.2022 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et mangeårigt ønske fra Esbjerg Kommune og hele Vestjylland er nu gået i opfyldelse. Styrelsen for International Rekruttering og Integration har netop meddelt, at Esbjerg får et internationalt borgerservicecenter (ICS), som kommer til at betjene 7.000 - 10.000 internationale borgere. Centret bliver placeret på Esbjerg Rådhus.

Hunderup Sejstrup lægger sidste hånd på fælles solcelleanlæg3.8.2022 11:48:39 CEST | Pressemeddelelse

Hunderup Sejstrup går med nyt solcelleanlæg forrest i den grønne omstilling. Som det første lokalsamfund indgik landsbyen i 2021 en klimasamarbejdsaftale med Esbjerg Kommune. En aftale, som skal støtte lokalsamfundet i at få realiseret deres klimadrømme og bidrage til kommunens ambition om at blive CO2-neutral i 2030. En af drømmene var et stort, 400 kilowatts solcelleanlæg, og den drøm er nu blevet til virkelighed. Lokale frivillige monterede tirsdag den 2. august de sidste paneler i anlægget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum