Udenrigsministeriet

Joint Press Statement

Del

Polen og Danmark indgår aftale om den maritime grænse i Østersøen

1. november, 2018

Efter flere intensive forhandlingsrunder mellem Danmark og Polen har parterne indgået en aftale om den martime grænse, der - når den træder i kraft - vil afgrænse kontinentalsoklen og Den Eksklusive Økonomiske Zone mellem de to lande i Østersøen, syd for Bornholm.


Danmarks Udenrigsminister, Anders Samuelsen:

”Jeg er meget glad for, at vi nu endelig har en aftalt grænse med Polen. Aftalen er et historisk skridt, der vil skabe klarhed i området til gavn for begge parter. Jeg ser frem til at underskrive traktaten i den nærmeste fremtid”.

Polens Udenrigsminister, Jacek Czaputowicz   

”Til min store tilfredshed er vi meget tæt på at afslutte en mere end 40 års lang tvist. Den rimelige aftale vil bidrage til at styrke det bilaterale forhold og samarbejdet mellem vores lande og vil skabe juridisk klarhed i Østersøregionen.”

Forhandlingerne resulterede i en løsning i overensstemmelse med FN’s Havretskonvention af 10. december 1982 og den relevante retspraksis.

Når traktaten er underskrevet, vil den blive underlagt de indenlandske procedurer, som er nødvendige for, at traktaten kan træde i kraft.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00Pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om