Udenrigsministeriet

Joint Press Statement

Del

Polen og Danmark indgår aftale om den maritime grænse i Østersøen

1. november, 2018

Efter flere intensive forhandlingsrunder mellem Danmark og Polen har parterne indgået en aftale om den martime grænse, der - når den træder i kraft - vil afgrænse kontinentalsoklen og Den Eksklusive Økonomiske Zone mellem de to lande i Østersøen, syd for Bornholm.


Danmarks Udenrigsminister, Anders Samuelsen:

”Jeg er meget glad for, at vi nu endelig har en aftalt grænse med Polen. Aftalen er et historisk skridt, der vil skabe klarhed i området til gavn for begge parter. Jeg ser frem til at underskrive traktaten i den nærmeste fremtid”.

Polens Udenrigsminister, Jacek Czaputowicz   

”Til min store tilfredshed er vi meget tæt på at afslutte en mere end 40 års lang tvist. Den rimelige aftale vil bidrage til at styrke det bilaterale forhold og samarbejdet mellem vores lande og vil skabe juridisk klarhed i Østersøregionen.”

Forhandlingerne resulterede i en løsning i overensstemmelse med FN’s Havretskonvention af 10. december 1982 og den relevante retspraksis.

Når traktaten er underskrevet, vil den blive underlagt de indenlandske procedurer, som er nødvendige for, at traktaten kan træde i kraft.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum