Helsingør Kommune

Jobudveksling på tværs af Øresund

Del

Jobsøgende i Helsingør og Helsingborg får torsdag den 27. oktober mulighed for at finde nyt job ved en stor jobmesse i begge byer. 40 virksomheder er til stede - alle på udkig efter nye medarbejdere.

For jobsøgende vil det være en rigtig god idé at sætte kryds i kalenderen torsdag den 27. oktober kl. 10-18. Den dag sørger Helsingør og Helsingborg for, at jobsøgende og virksomheder, der har brug for mere arbejdskraft, kan møde hinanden.

40 virksomheder stiller op – bl.a. ISS, Scandlines, G4S og Dekra - og de søger alle nye medarbejdere. Virksomhederne er blandt andet på udkig efter elektrikere, sosu-assistenter, pædagoger, lærere, butiksmedarbejdere, vikarer og mulige medarbejdere inden for transportområdet.

”I Helsingør arbejder vi ihærdigt på at sikre mere vækst og flere borgere i beskæftigelse. Et af vores tiltag er denne jobmesse, hvor virksomheder og jobsøgende kan møde hinanden, for der er ingen tvivl om, at det personlige møde kan gøre meget mere end en skriftlig ansøgning. Når vi vælger at afholde messen i samarbejde med Helsingborg, handler det om, at vi gerne vil udvikle det potentielle arbejdsmarked i Øresundsregionen og give jobsøgende en fornemmelse af, at et fremtidigt arbejde sagtens kan være på den anden side af sundet,” siger borgmester Benedikte Kiær.

Unik mulighed

Messen giver de jobsøgende en unik mulighed for en uforpligtende snak med en eventuelt kommende arbejdsgiver. For virksomhederne betyder det rigtig meget at møde jobansøgerne ansigt til ansigt frem for bare at se deres CV.

”Virksomheder går glip af rigtig mange gode medarbejdere, hvis de kun kigger efter erfaringer i et CV. Heraf får man ikke helhedsindtrykket af den, der ansøger. Måske er det lige den servicemindede person, man står og mangler i virksomheden”, siger HR-partner Jennie Pihl fra HH Ferries AB.

Der ventes omkring 2000 jobsøgende på messen, og målet er at få besat mindst 30 nye job.

”Det er glædeligt, at så mange mennesker får mulighed for at få et job. Det er værdifuldt at være en del af et arbejdsfællesskab,” siger Allan Berg Mortensen, formand for Beskæftigelsesudvalget i Helsingør Kommune.

Tanken er, at man som jobsøgende kan tage færgen over på svensk side for også at afsøge jobmulighederne der. Der udleveres gratis billetter til færgen. Dog skal man huske pas eller kørekort som ID, hvis man vil over sundet.

Kontakter

Susanne Foldberg, kommunikationskonsulent, tlf. 25 31 21 37.

Information om Helsingør Kommune

Helsingør Kommune
Helsingør Kommune
Birkedalsvej 27
3000 Helsingør

49 28 28 28https://www.helsingor.dk/

Følg pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum