Jobsøgende i 50 kommuner får Soft Skill CV’er

Del
I jagten på de gode jobmatch nytænker jobcentrene præsentationen af deres kandidater, så jobsøgende i halvdelen af landets kommuner nu får tilbud om at lave en adfærdsprofil med fokus på personlige styrker til jobsøgningen
Ledige kan nu få et personligheds-CV på jobcenteret med feedback fra deres netværk i 50 kommuner landet over. Foto: Praice
Ledige kan nu få et personligheds-CV på jobcenteret med feedback fra deres netværk i 50 kommuner landet over. Foto: Praice

Mens beskæftigelsen slår rekorder i Danmark trods krig og krise, arbejder jobcentre landet over med nye tiltag til at få de fortsat ledige i arbejde. Ét af dem er såkaldte Soft Skill CV’er - et digitalt tilbud med opfølgning i jobcentret - udviklet af virksomheden Praice.

Soft Skill CV’et er et overblik over den lediges adfærdsprofil - sammensat af dels en personlighedstest og dels indsamlet feedback fra netværket. De to resultater måles op mod hinanden, og den ledige får heraf et fint opsat CV med fokus på personlige styrker delt ind i seks arketyper med hver sin farve.

På den måde kan en jobsøgende få papir på sin adfærd som eksempelvis overvejende samarbejdsorienteret og tolerant “rød” personlighed eller overvejende praktisk anlagt og organiseret “grøn” personlighed.

Ny selvtillid på jobcentret
Det er et rigtig godt værktøj over for de ledige, jobcentrene lige nu arbejder med at matche de ledige stillinger, fortæller Janus Harder Petersen, afdelingsleder i Svendborg Jobcenter med ansvar for Virksomhedsservice, Unge & Integration. 

Han har de sidste tre måneder afprøvet Praice-profiler med fokus på styrker over for de 500 unge på uddannelseshjælp i Svendborg Kommune uden et klassisk kompetencegrundlag, og projektet har været øjenåbnende:

“Jeg ser helt klart et stort lys i arbejdet med soft skills. Det kommer vi til at fortsætte med på lige fod med det mere traditionelle CV-byggeri, for vi kan se, at det virker og skaber værdi for de unge, når de samarbejder med virksomheder og rådgivere,” fortæller Janus Harder Petersen: 

“I stedet for at give de unge en oplevelse af at falde igennem, så bliver de nu foldet ud, fordi de får bedre indsigt i deres egne kompetencer støttet af feedback fra deres omgivelser,” forklarer Janus Harder Petersen, der også sikrer sig, at virksomheder, som har de unge i praktik, tager ansvar for at give dem feedback via arbejdet med adfærdsprofilen.

Og virksomhederne i Svendborg Kommune tager godt imod Soft Skill CV’et:

“Jeg har mange arbejdsgivere, som gerne vil vide mere om de jobsøgende som mennesker: Hvad er det for en energi personen kommer ind i virksomheden med? Så skal de nok lære dem dét, der skal til for at løfte opgaven,” forklarer Janus Harder Petersen.

Nye jobmatch
I Vordingborg Kommune har afdelingsleder for beskæftigelsesindsatsen Claus Henrik Nielsen været i gang med at tilbyde borgerne adfærds-profiler fra Praice igennem det seneste år:

“Der er ingen tvivl om, at digitale løsninger til jobsøgning kommer til at fylde meget i fremtiden. Derfor er det en god ide at gøre paletten til borgerne så bred som mulig, og her er adfærdsprofilerne et nødvendigt tilbud til borgerne, for at alle kan favnes,” siger Claus Henrik Nielsen:

“Borgeren får selvtillid med det her værktøj. De får papir på, hvad de kan - ovenikøbet valideret via deres netværk, der også har svaret på spørgsmål. Og vi får en dialog med virksomhederne,” fortæller Claus Henrik Nielsen, der også ser muligheder for nye typer af jobmatch, vi ikke har set før:

“Jeg ser store perspektiver i det her. For nogen af dem, der ikke har job i dag, har det ikke, fordi de ikke har værktøjerne til at sælge sig selv. Adfærdsprofilerne giver dem nu adgang til nogle job de ikke tidligere ville have set, fordi de bløde værdier viser, at de har personligheden og kan lære kompetencerne.”

Find guldet med det personlige jobmatch
Direktør i Praice Christian Højfeldt glæder sig over, at flere borgere nu får tilbud om adfærdsprofilerne, som Praice har udviklet for at bane vej for et nyt positivt syn på personlige styrker: 

“Vi ved, at vores profiler kan skabe bedre match mellem kandidater og arbejdsgivere, fordi personlighed og adfærd har stor betydning, og derfor har vi brug for værktøjer til at sætte ord på de her soft skills, vi arbejder med,” udtaler Christian Højfeldt med henvisning til et LinkedIn-studie, der viser, at 92% af arbejdsgiverne mener, at de personlige kvalifikationer er lige så vigtige eller vigtigere end de faglige.

Praice har netop udarbejdet en rapport på baggrund af data fra 104  jobparate kontanthjælpsmodtagere, som viser, at 78% af dem har såkaldt “røde” profiler, kendetegnet ved varme menneskelige og sociale kompetencer:

“Og det er jo præcis det guld, vi står og mangler i velfærdssamfundet lige nu,” udtaler Christian Højfeldt, der dog understreger, at værktøjet kortlægger Soft Skills alene, og derfor ikke kan tage højde for eventuelle andre udfordringer, den ledige kæmper med:

“Hvis man inden for rammerne med eventuelle skånehensyn og særlig motivation kan få denne gruppe i arbejde, kan vi dokumentere, at de har evnerne til at varetage omsorgsjob som f.eks. plejehjemsassistenter, børnehavemedhjælpere, handicapmedhjælpere eller lignende,” udtaler Christian Højfeldt.

Nøgleord

Kontakter

Afdelingsleder Claus Henrik Nielsen, Center for Arbejdsmarked og Borgerservice i Vordingborg Kommune: Mobil: 40 15 72 81 Telefon: 55 36 23 03. Mail: clhn@vordingborg.dk

Afdelingschef for virksomhedsservice i Svendborg Kommune Janus Harder Petersen, Tlf. 23 47 03 60. Mail: janus.harder.petersen@svendborg.dk

Adm. direktør for Praice Christian Højfeldt: Telefon 40 17 16 40. Mail: cwh@praice.com

Billeder

Ledige kan nu få et personligheds-CV på jobcenteret med feedback fra deres netværk i 50 kommuner landet over. Foto: Praice
Ledige kan nu få et personligheds-CV på jobcenteret med feedback fra deres netværk i 50 kommuner landet over. Foto: Praice
Download
Har du en rød, gul eller grøn adfærdsprofil? Jobcentrene udvider deres CV-byggeri med adfærdsprofiler fra Praice der kan matche dig med job. Foto: Praice
Har du en rød, gul eller grøn adfærdsprofil? Jobcentrene udvider deres CV-byggeri med adfærdsprofiler fra Praice der kan matche dig med job. Foto: Praice
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Praice

Praice
Jægersborg Alle 1
2920 Charlottenlund

OM PRAICE

Praice er en Job Tech virksomhed, der arbejder for at skabe succesfulde og varige jobmatch for alle. Med afsæt i menneskelige kompetencer - soft skills - baner vi vejen for, at alle bliver mere bevidste om deres styrker, så de lettere kan finde et job og et team de kan trives og udvikle sig i. Praice tilbyder desuden en løsning virksomheder, så de kan screene, ansætte og fastholde deres medarbejdere – med udgangspunkt i den enkeltes personlige styrker. Læs mere om Praice på www.praice.dk

OM SOFT SKILLS

Et gammelt forsknings studie fra Harvard University, The Carnegie Foundation og Stanford University med fokus på ingeniører har fastslået, at 85% af vores succes i et job faktisk afhænger af veludviklede menneskelige egenskaber mens blot 15% afhænger af vores tekniske kompetencer og faglige viden. Kilde: The Soft Skills Disconnect - National Soft Skills Association

 

Følg pressemeddelelser fra Praice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.