Egedal Kommune

Jobsøgende fik en smagsprøve på pædagoguddannelsen

Del

Kommunen inviterede i denne uge ledige og andre interesserede ind på Rådhuset til en introduktion om pædagoguddannelsen og Egedal Kommune som praktiksted. Målgruppen var mennesker, som kunne overveje et brancheskift til pædagogfaget, og arrangementet er en del af en målrettet indsats for at sikre mere uddannet personale til Egedals dagtilbud.

Borgmesteren bød velkommen i Byrådssalen.
Borgmesteren bød velkommen i Byrådssalen.

Under overskriften ’Brancheskift – introduktion til pædagoguddannelsen’ bød Egedals borgmester Karsten Søndergaard velkommen til deltagerne, hvoraf mange var jobsøgende:

- Corona-krisen er også en beskæftigelseskrise, som har vist, at nogle jobs forsvinder og andre er i vækst. Der er rigtig gode muligheder for beskæftigelse inden for pædagogfaget. Samtidig taler pædagogfaget direkte ind i en af vores vigtige kerneopgaver i Egedal – nemlig børnene. Det er et område, der også fremover vil fylde rigtig meget i vores arbejde i Egedal, sagde borgmesteren.

Fokus på den pædagogiske faglighed

- I Egedal har vi fokus på at skabe verdens bedste hverdag for vores børn. Derfor vil vi gerne have flere faguddannede medarbejdere til vores børneinstitutioner, som kan være med til at sikre kvalitet og pædagogisk faglighed til gavn for børnene. Samtidig har vi et ønske om at sikre faglig opkvalificering til vores borgere – fra ufaglært til faglært. Her kan pædagogvejen for nogen være den helt rigtige vej at gå, forklarer velfærdsdirektør Søren Trier Høisgaard om baggrunden for intro-arrangementet.

Betydningsfulde voksne

Som i resten af landet har også borgere i Egedal mistet deres job som en direkte eller indirekte følge af corona-krisen. Mange ledige giver udtryk for, at de gerne vil gøre en forskel i hverdagen og have med mennesker at gøre, og for dem kan pædagogfaget være en oplagt mulighed, understregede Karsten Søndergaard:

- Som pædagog vil man både kunne gøre en forskel og arbejde med mennesker.  Og så vil man lære en masse og få mange gode oplevelser, grin og blive en betydningsfuld voksen for de børn, man er så heldig at få i sin varetægt, sagde han.

Flere veje til at blive uddannet pædagog

Fælles for dagens deltagere var, at en pædagoguddannelse for dem vil være et brancheskift. Nogle kan have en baggrund, der gør, at en pædagoguddannelse ligger mere ligefor, mens andre har et helt andet slags arbejdsliv bag sig. Ved arrangementet introducerede en studievejleder fra Københavns Professionshøjskole derfor til de forskellige veje og indgangsvinkler, der er til at blive uddannet pædagog. Desuden fortalte to nuværende pædagogstuderende om, hvorfor de har valgt pædagogfaget og om deres oplevelser med at være i praktik i dagtilbud i Egedal:

- Pædagoguddannelsen sætter skub i ens faglige og personlige udvikling og har en god vekselvirkning mellem teori og praksis, og som pædagog får man et kæmpe arbejdsområde at bevæge sig inden for og mulighed for at udvikle sig hele livet. At være med til at støtte børnene i deres udvikling og relationer er noget af det mest givende i verden. Og så er vi pædagoger lige nu nogle af de eneste på arbejdsmarkedet, der er så heldige at møde ind til kram hver eneste morgen, smiler pædagogstuderende Camilla Fjordholt.

Arrangementet foregik med stor afstand og portionsanretninger af kaffe mv.

For mere information, kontakt kommunikationspartner Sara Ravnmark på tlf. 7259 6236.

Billeder

Borgmesteren bød velkommen i Byrådssalen.
Borgmesteren bød velkommen i Byrådssalen.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum