HK/Danmark

Jobpatruljen tjekker feriejob i hele Danmark

Del

Fra 4.-24. juli besøger Jobpatruljen cirka 10.000 arbejdspladser med unge feriejobbere

For 37. år i træk drager unge fra fagbevægelsens Jobpatruljen nu ud i det danske sommerland for at tjekke løn- og arbejdsforhold for unge i sommerferiejob.

Fra 4.-24. juli er det planen at aflægge visit hos op mod 10.000 virksomheder – særligt i de sæsonbaserede brancher som hotel og restauration – for at tale med omkring 3000 unge feriejobbere.

- Rigtig mange fritids- og feriejobbere kender ikke deres rettigheder godt nok. Det, kombineret med næsten ligeså stor uvidenhed blandt mange mindre arbejdsgivere, skaber grobund for dårligt arbejdsmiljø for de unge. Det tager vi meget seriøst og vil derfor forsøge at nå ud til så mange som muligt på årets jobpatrulje, siger Rasmus Jakobsen, landskoordinator for Jobpatruljen.

Han understreger, at det sjældent er ond vilje hos virksomhederne, der er årsagen, når reglerne bliver overtrådt.

- Langt de fleste arbejdsgivere ønsker virkelig at skabe en god start for de unge på arbejdsmarkedet, så med massiv oplysning mener vi at kunne rykke meget, og langt de fleste tager også rigtig fint imod os, siger Rasmus Jakobsen.

Det betyder dog ikke, at Jobpatruljen blot lader overtrædelser passere. Brud på overenskomsterne indberettes til de pågældende fagforeninger, mens lovbrud meldes til myndighederne, f.eks. Arbejdstilsynet og, i særligt grove tilfælde, til politiet.

 

Som medie er det muligt at komme med Jobpatruljen ud og tjekke arbejdsforholdene. Kontakt blot landskoordinator, Rasmus Jakobsen på telefon 6047 2686, eller en lokalkoordinator der kan findes på http://www.jobpatruljen.dk/om-jobpatruljen/koordinatorer/

Læs også mere på www.jobpatruljen.dk/om/presse.aspx 

Nøgleord

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum