KL

Jobcentrene er klar til at hjælpe borgere og virksomheder i krisen

Del

Mange tusinde danskere har mistet deres arbejde på grund af krisen. De skal hjælpes hurtigt videre og gerne til nogle af de områder, der mangler hænder lige nu. Tag fat i det lokale jobcenter, lyder anbefalingen til både virksomheder og ledige.

Coronakrisen har sat sit tydelige præg på det danske arbejdsmarked, viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet. Op mod tre gange så mange danskere som normalt har siden den 9. marts meldt sig ledige. Samtidig oplever flere områder mangel på arbejdskraft. Jobcentrene er klar til at hjælpe, siger formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg Thomas Kastrup-Larsen.

”Lige nu gør hver enkelt hånd en forskel på de kritiske områder. Derfor skal der også lyde en klar opfordring til arbejdsgiverne om at tage kontakt til det lokale jobcenter, hvis der mangler arbejdskraft. Det gælder både i sundhedssektoren og de private arbejdsgivere. Vi kan finde og rekruttere medarbejdere hurtigt. Både i egen kommune og på tværs af kommunerne,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

Regeringen har iværksat en række tiltag, som skal holde hånden under små og store virksomheder mens krisen raser. Alligevel var det ventet, at ledigheden ville stige markant. Derfor står jobcentrene klar til at hjælpe ledige videre og samtidig sikre, at de virksomheder, som har brug for ekstra mandskab i denne tid, kan få det hurtigt.

Tag fat i det lokale jobcenter

Der er i øjeblikket behov for arbejdskraft mange steder, både i den offentlige og private sektor. For eksempel på sygehuse, på plejecentre og botilbud. I det private forventes det også, at områder kan blive ramt af mangel på arbejdskraft. For eksempel i dagligvarebutikker, transportsektoren og i forsyningsvirksomheder.

Her kan jobcentrene spille en afgørende rolle i den kommende tid, siger Thomas Kastrup-Larsen.

”Som så mange andre funktioner i kommunerne er arbejdet i jobcentrene ikke lukket ned. Medarbejderne arbejder videre hjemmefra, og landet over sidder der sagsbehandlere, som er klar til at hjælpe både ledige og virksomheder, der har behov for medarbejdere. Det er rigtig mange dygtige mennesker, som nu pludselig står uden arbejde midt i den her globale krisesituation. Dem skal vi hjælpe alt det, vi kan. Både på kort og langt sigt," siger Thomas Kastrup-Larsen.

Nøgleord

Kontakter

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København

+45 3370 3370http://www.kl.dk

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum