Furesø Kommune

Jobcenter Furesø vil undersøge virksomheders rekrutteringsbehov

Del

Jobcenter Furesø lancerer efter påske en beskæftigelsesundersøgelse, der skal være med til at styrke rekrutteringssamarbejdet mellem kommunen og erhvervslivet.

Det går rigtig godt med beskæftigelsen i Furesø. Kommunen har blandt andet den næstlaveste ledighed i Region Hovedstaden på bare 2,4 % og ligger i toppen, når det kommer til at få flygtninge i job. Udviklingen betyder dog også, at flere virksomheder oplever forgæves rekrutteringer og mangel på arbejdskraft.

For at komme denne udfordring til livs lancerer Jobcenter Furesø nu en beskæftigelsesundersøgelse, der skal gøre jobcentret klogere på virksomhedernes beskæftigelsesbehov. Undersøgelsen skal sikre, at virksomhederne får den arbejdskraft, de har brug for, og endnu flere Furesøborgere kommer i arbejde.

Furesø Kommune og erhvervslivet har i partnerskabsaftalen 2019-2020 beskrevet deres fælles ambitioner for at få flere ledige Furesøborgere i job. Dette indebærer også et styrket samarbejde om rekruttering – et mål, beskæftigelsesundersøgelsen skal understøtte, fortæller Hasan Yilmaz, S, formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv.

"Jeg håber, at rigtig mange virksomheder vil besvare undersøgelsen. Med så lav ledighed, er det afgørende at jobcentret kan yde en relevant service for kommunens virksomheder. Det kræver, at vi kender deres behov og udfordringer, hvilket denne undersøgelse kan bidrage til", siger udvalgsformanden.

Også Solveig Bisgaard fra Furesø Industri opfordrer virksomhederne til at besvare undersøgelsen:

"Et af grebene for at forebygge mangel på arbejdskraft er, at de lokale virksomheder bruger Furesø Jobcenter i rekrutteringen af nye medarbejdere. I løbet af de senere år har jobcentret øget deres kendskab til det lokale erhvervsliv, og beskæftigelsesundersøgelsen kan være med til at styrke dette kendskab yderligere", siger Solveig Bisgaard.

1500 lokale virksomheder modtager undersøgelse

Beskæftigelsesundersøgelsen sendes ud til 1500 lokale virksomheder den 23. april 2019. Herefter får virksomhederne syv dage til at besvare spørgeskemaet – de modtager en påmindelse, hvis ikke de svarer inden fristen.

Spørgsmålene i undersøgelsen handler blandet andet om, hvordan virksomhederne rekrutterer arbejdskraft i dag, hvordan behovet for arbejdskraft ser ud de næste tre måneder, om virksomhedernes kendskab til jobcentrets tilbud samt deres interesse i at høre mere om jobcentrets tilbud. Virksomhederne har også mulighed for at skrive egne kommentarer eller ideer til jobcentret.

Det er tanken, at undersøgelsen fremover sendes ud en gang i kvartalet, så jobcentret holder sig opdateret på virksomhedernes rekrutteringsbehov.

Mere information

Læs mere om partnerskabsaftalen 2019-2020 her: www.furesoe.dk/partnerskabsaftale

Hvis du ønsker mere information om, hvordan Jobcenter Furesø kan hjælpe din virksomhed med rekruttering, er du velkommen til at kontakte virksomhedsteamet på tlf. 72 35 51 00

Kontakter

• Hasan Yilmaz, S, formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv, tlf.: 2145 0704
• Solveig Bisgaard, formand for Furesø Industri, tlf. 40 41 04 05

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Borgerne høres om forslag til effektiviseringer og besparelser i 202027.6.2019 08:27:13 CESTPressemeddelelse

Kommunernes budgetprocesser er så småt skudt i gang. I Furesø Kommune vedtog et enigt byråd sidste år et toårigt budget for 2019 og 2020. Som en del heraf skal der hvert år effektiviseres for 20 millioner kroner for at sikre rum til investeringerne i velfærd. Borgerne inddrages allerede nu ved en høring af effektiviseringsforslagene, inden de skal førstebehandles i byrådet til august.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum