Deloitte

Job-chok: Hver fjerde medarbejder i 30’erne vil søge nyt job inden jul

Del

Ledere skal op af stolen, hvis de vil holde på unge, ambitiøse medarbejdere

Kim Domdal
Kim Domdal

København, 26. oktober 2015

Har du en kollega under 40 år, der både er dygtig og ambitiøs, kan du godt regne med, at han eller hun er på udkig efter et nyt arbejde. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte. Her siger mere end hver fjerde arbejdende dansker mellem 30 og 39 år, at de vil søge nyt job inden jul. Det bør få mange ledere op af stolen, mener ledelsesekspert i Deloitte.

”Det er jo et gammelt husmoderråd, at man helst skal være steget i graderne, inden man fylder 40, men der er muligvis noget om snakken. I hvert fald er 30’erne det årti, hvor mange virkelig kæmper for at finde deres rette karrierehylde. Her skal du helst have fundet ud af, hvad du virkelig vil, og hvad du virkelig er god til,” siger partner i Deloitte Kim Domdal, der rådgiver virksomheder om ledelse og performance management.

Når man ser på medarbejderne over en bred kam, siger 18 pct., at de vil søge nyt job inden jul. For de 30- til 39-årige er tallet helt oppe på 26 pct. Forskellen kommer ikke bag på Kim Domdal:

”Som helt ung i dagens Danmark har man enormt mange muligheder. Det gælder alt fra uddannelse og arbejdsliv til parforhold og livsværdier. Man kan sige, at der næsten er frit valg på alle hylder. I 30’erne vil de fleste gerne have en klarere retning. Her skal privatlivet og arbejdslivet køres ind på rette spor.”

Uanset bevæggrunden til at skifte job, er der ingen tvivl om, at lederne skal op af stolen, hvis de vil holde på deres ansatte.

”Det er ingen hemmelighed, at der er stor mangel på dygtige folk på det danske arbejdsmarked. Derfor bør arbejdspladserne også investere i at holde på de gode folk, de allerede har. Har man en åben dialog om karrieremuligheder og ønskerne hertil, er der langt større chance for, at medarbejderne bliver. Det er både godt for produktiviteten, bundlinjen og engagementet,” siger Kim Domdal.

Generelt er mænd i højere grad på udkig efter nyt job end kvinder. 21 pct. af danske mænd i arbejde vil søge nyt job inden jul. Det gælder for 14 pct. af kvinderne.

Tallene er baseret på i alt 1004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Kim Domdal
Tlf. +45 30 93 63 51
kdomdal@deloitte.dk

Billeder

Kim Domdal
Kim Domdal
Download
Kim Domdal
Kim Domdal
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Kim Domdal er partner i Deloitte og rådgiver virksomheder om ledelse, HR og Performance Management.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum