Udenrigsministeriet

Jeppe Tranholm-Mikkelsen udnævnes til ny departementschef i Udenrigsministeriet

Del

Regeringen har besluttet at indstille til Hendes Majestæt Dronningen, at Jeppe Tranholm-Mikkelsen udnævnes som ny departementschef i Udenrigsministeriet. Jeppe Tranholm-Mikkelsen kommer fra en stilling som generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union og har mange års erfaring fra Udenrigsministeriet, Statsministeriet og EU.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: 

”Jeg er glad for at kunne præsentere en markant styrkelse af Udenrigstjenesten i form af Jeppe Tranholm-Mikkelsen som ny departementschef i Udenrigsministeriet. Jeppe er en internationalt anerkendt topdiplomat med et imponerende internationalt netværk på højeste niveau. Han har gennem en lang karriere i udenrigstjenesten, Statsministeriet og senest i EU vist, at han kan bestride topstillinger og repræsentere Danmark på bedst mulig vis. Det er vigtigt i en tid, hvor Danmark skal navigere i stadigt vanskeligere udenrigs- og sikkerhedspolitiske vande. Jeg ser meget frem til samarbejdet og til det fortsatte arbejde med at styrke den danske udenrigstjeneste. Endelig vil jeg også gerne sige en stor tak til Udenrigspolitisk direktør Jesper Møller Sørensen, som har leveret en stor og meget flot indsats som konstitueret departementschef.”

 Minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde, Flemming Møller Mortensen siger:

”Jeg glæder mig meget over den kapacitet, som Udenrigsministeriet får tilført i form af Jeppe Tranholm-Mikkelsen som ny departementschef, og jeg ser frem til samarbejdet. Verden er i hastig forandring i denne tid, og den erfaring, som han bringer med ombord, vil bidrage til, at Udenrigsministeriet er godt rustet til at imødegå de store udfordringer, som vi står overfor. Jeg vil også gerne takke Jesper Møller Sørensen, vores udenrigspolitiske direktør, for den kraftpræstation, han har ydet som konstitueret departementschef midt i en tid, der kræver meget af os alle.”

 Tiltrædende departementschef Jeppe Tranholm-Mikkelsen udtaler: 

”Jeg glæder mig utroligt meget til at vende tilbage til Danmark og Udenrigsministeriet, hvor jeg begyndte min karriere for knap 30 år siden. Jeg ser frem til samarbejdet med de mange dedikerede og professionelle kolleger i ministeriet såvel som den øvrige centraladministration. Den nuværende internationale situation understreger endnu en gang de udenrigspolitiske vilkårs betydning for udviklingen af det danske samfund. Det er en ære for mig at få lov til at bidrage til håndteringen heraf og betjene Udenrigsministeriets ministre i arbejdet med at gennemføre regeringens politik.”

 Jeppe Tranholm-Mikkelsen tiltræder i stillingen snarest muligt.

Jeppe Tranholm-Mikkelsen er født i 1962 og uddannet MSC (International Relations) fra London School of Economics i 1990 og cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1992. Han behersker dansk, engelsk, tysk og fransk på forhandlingsniveau, forstår nederlandsk og spansk og har kendskab til kinesisk.

For yderligere pressespørgsmål, kontakt pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum