Udenrigsministeriet

Jeppe Kofod: Terrorrelaterede aktiviteter på dansk jord er en markant skærpelse af en i forvejen alvorlig sag

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod har tidligere i dag indkaldt Saudi-Arabiens ambassadør Fahad bin Maayouf Al Ruwaily til møde med Udenrigsministeriets politiske direktør. Det sker som reaktion på oplysningerne om, at tre personer fra gruppen ASMLA bliver sigtet for terror-relaterede aktiviteter og har modtaget finansiering fra en saudisk efterretningstjeneste.

”Det er meget alvorlige nye sigtelser, som myndighederne i dag har offentliggjort. De nye sigtelser gør en allerede helt uacceptabel sag endnu mere alvorlig, og kræver en klar reaktion. Det er i dag fra dansk side gjort krystalklart over for den saudiarabiske ambassadør, at vi ikke under nogen omstændigheder vil acceptere den slags aktiviteter, og vores ambassadør i Riyadh har gentaget samme budskab direkte over for de saudiarabiske myndigheder. Jeg agter også selv at rejse sagen med den saudiarabiske udenrigsminister,” udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet