Udenrigsministeriet

Jeppe Kofod: Spionage på dansk jord er fuldstændigt uacceptabelt

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod har tidligere i dag indkaldt Saudi-Arabiens ambassadør Fahad Al Ruwaily til møde med Udenrigsministeriets fungerende direktør for udenrigspolitik. Det sker som reaktion på de oplysninger om, at tre personer fra gruppen ASMLA er blevet arresteret i forbindelse med formodet spionage på dansk grund på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste.

”Som PET-chefen sagde tidligere i dag, er det vurderingen, at tre personer fra ASMLA har spioneret for en saudiarabisk efterretningstjeneste. Vi befinder os nu for anden gang på halvandet år i en situation, hvor en regional konflikt udspilles i Danmark per stedfortræder. Jeg vil gerne slå fast med syvtommersøm, at det er dybt alvorligt og komplet uacceptabelt. Og det er tidligere i dag gjort klart for den saudiarabiske ambassadør. Endvidere er vores ambassadør i Riyadh blevet instrueret om at overbringe den samme besked direkte over for de saudiarabiske myndigheder i utvetydige vendinger,” siger Jeppe Kofod.

Under mødet udtrykte den fungerende direktør for udenrigspolitik, på vegne af den danske regering, i meget klare vendinger, at regeringen under ingen omstændigheder vil acceptere den slags handlinger på dansk jord.

Udenrigsminister Jeppe Kofod har også besluttet at informere om sagen i EU.

”Vi har tidligere i dag orienteret EU-systemet, og vil i morgen sammen med Nederlandene rejse sagen på et officielt møde i Bruxelles. Vi står med en organisation, som vi i Danmark sigter for spionage og som Nederlandene sigter for terrorrelaterede aktiviteter. Vi skal aldrig acceptere den slags på europæisk jord,” udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod.

SISSEL CHRISTINE SØE BÖSS / SISBOS@UM.DK

PRESSERÅDGIVER FOR UDENRIGSMINISTEREN

MOBIL +4551837414

UDENRIGSMINISTERIET

ASIATISK PLADS 2 / DK-1448 KØBENHAVN K

TLF. +4533920000 / WWW.UM.DK

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Corona-virus: Yderligere syv danskere hjemvendt fra Hubei provinsen10.2.2020 07:29:53 CETPressemeddelelse

Den tredje gruppe danskere, som har ønsket assisteret udrejse, er nu hjemvendt fra Hubei-provinsen i Kina og landede mandag i Aalborg Lufthavn. Fra dansk side har tidligere været foretaget to evakueringer, og lørdag aften lettede så yderligere et evakueringsfly fra Wuhan i Hubei-provinsen. Om bord på flyet var bl.a. syv danskere. Evakueringen er sket i tæt samarbejde med andre europæiske lande. Pga vejrforholdene landede evakueringsflyet i Aalborg Lufthavn i stedet for som planlagt i København.

Udenrigsministeren besøger Ukraine: Vil støtte vigtigt reformarbejde under fortsat russisk aggression5.2.2020 22:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger Ukraine den 6.-7. februar, for at mødes med Ukraines nye lederskab i hovedstaden Kyiv og besøge konfliktområdet i det østlige Ukraine. Ministeren kommer til landet med et budskab om, at han vil relancere det danske naboskabsprogram med cirka 220 mio. kr. til Ukraine i 2020-21. Det skal have særligt vægt på klima og energi, unge og civilsamfund, arbejdstagerrettigheder og god regeringsførelse, herunder antikorruption. Siden russisk-støttede separatister tog kontrollen med Donbas i det østlige Ukraine i 2014 har flere end 13.000 mistet livet og 1,5 millioner er sendt på flugt. Der rapporteres fortsat om døde og sårede fra konfliktområdet hver uge. ”Jeg ser frem til at komme tilbage til Ukraine. Jeg glemmer ikke mine egne oplevelser, da jeg besøgte Donetsk i maj 2014, hvor bander besatte offentlige bygninger og spredte frygt og uro i gaderne. Det var sådan konflikten i det østlige Ukraine begyndte,” fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod. Ukraine på re