Udenrigsministeriet

Jeppe Kofod: Spionage på dansk jord er fuldstændigt uacceptabelt

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod har tidligere i dag indkaldt Saudi-Arabiens ambassadør Fahad Al Ruwaily til møde med Udenrigsministeriets fungerende direktør for udenrigspolitik. Det sker som reaktion på de oplysninger om, at tre personer fra gruppen ASMLA er blevet arresteret i forbindelse med formodet spionage på dansk grund på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste.

”Som PET-chefen sagde tidligere i dag, er det vurderingen, at tre personer fra ASMLA har spioneret for en saudiarabisk efterretningstjeneste. Vi befinder os nu for anden gang på halvandet år i en situation, hvor en regional konflikt udspilles i Danmark per stedfortræder. Jeg vil gerne slå fast med syvtommersøm, at det er dybt alvorligt og komplet uacceptabelt. Og det er tidligere i dag gjort klart for den saudiarabiske ambassadør. Endvidere er vores ambassadør i Riyadh blevet instrueret om at overbringe den samme besked direkte over for de saudiarabiske myndigheder i utvetydige vendinger,” siger Jeppe Kofod.

Under mødet udtrykte den fungerende direktør for udenrigspolitik, på vegne af den danske regering, i meget klare vendinger, at regeringen under ingen omstændigheder vil acceptere den slags handlinger på dansk jord.

Udenrigsminister Jeppe Kofod har også besluttet at informere om sagen i EU.

”Vi har tidligere i dag orienteret EU-systemet, og vil i morgen sammen med Nederlandene rejse sagen på et officielt møde i Bruxelles. Vi står med en organisation, som vi i Danmark sigter for spionage og som Nederlandene sigter for terrorrelaterede aktiviteter. Vi skal aldrig acceptere den slags på europæisk jord,” udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod.

SISSEL CHRISTINE SØE BÖSS / SISBOS@UM.DK

PRESSERÅDGIVER FOR UDENRIGSMINISTEREN

MOBIL +4551837414

UDENRIGSMINISTERIET

ASIATISK PLADS 2 / DK-1448 KØBENHAVN K

TLF. +4533920000 / WWW.UM.DK

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Større tryghed om erhvervsfremstød i Corona-krisen24.9.2020 16:30:33 CESTPressemeddelelse

Corona skaber stor usikkerhed om muligheden for at gennemføre erhvervsfremstød. Regeringen har stort fokus på behovet for at hjælpe dansk eksport i gang igen. Derfor er der afsat yderligere 10 mio. til at kompensere koordinatorer af fælles erhvervsfremstød, og dermed deltagende virksomheder for tabte udgifter, idet en Corona-særordning på området forlænges året ud. Det er godt for eksporten, og dermed godt for Danmark. Eksporten som helhed ventes at aftage med 10,2%, og vareeksporten specifikt med 7,7% i 2020.

Hviderusland: Danmark og 16 OSCE-lande igangsætter uafhængig ekspertmission til undersøgelse af menneskerettighedskrænkelser17.9.2020 16:28:31 CESTPressemeddelelse

Danmark har de seneste uger været drivende for at sikre, at 17 medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) i dag kan nedsætte en uafhængig ekspertmission, som skal undersøge talrige rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Hviderusland i forbindelse med præsidentvalget den 9. august 2020.