Udenrigsministeriet

Jeppe Kofod får besøg af USA's udenrigsminister Mike Pompeo

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes med USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, når han besøger København d. 22. juli 2020.

”Jeg ser frem til at byde min gode kollega Mike Pompeo velkommen, når han, på en af sine ganske få rejser i denne usædvanlige tid, lægger vejen forbi København. USA er en tæt ven af Danmark og vores absolut nærmeste allierede. Det dansk-amerikanske forhold rækker langt tilbage, og jeg glæder mig til at genbekræfte vores nære relationer i forbindelse med mødet”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Under besøget vil den danske udenrigsminister bl.a. være vært ved en arbejdsfrokost, hvor de to udenrigsministre får lejlighed for at drøfte en lang række emner:

”Det giver os en enestående mulighed for at tale om globale emner af fælles interesse såsom sikkerhed, handel og Covid-19-pandemiens betydning for det internationale samarbejde”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Grønlands naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Steen Lynge, og Færøernes landsstyremedlem for udenrigsanliggender, Jenis av Rana, er også inviteret til København i forbindelse med besøget.

”Da vi også skal drøfte arktiske forhold, skal mine kolleger fra Grønland og Færøerne naturligvis også sidde med om bordet. Det lægger jeg personligt helt afgørende vægt på”, afslutter udenrigsministeren.

Det seneste besøg i København af en amerikansk udenrigsminister var i 2016. Det seneste officielle besøg af en dansk udenrigsminister i Washington var i 2019, da Jeppe Kofod mødtes med udenrigsminister Mike Pompeo. Her deltog daværende naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, i den del af mødet, der omhandlede Grønland.

Pressekontakt:

Udenrigsministeriets pressevagt, pressevagten@um.dk

For anmodning om akkreditering se www.ipcd.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nyt dansk medlem i FNs underkomite for forebyggelse af tortur22.10.2020 15:16:10 CESTPressemeddelelse

Danmark er i front på den internationale scene for bekæmpelse af tortur. Vi arbejder målrettet for at stoppe tortur globalt via mange kanaler. Et af målene er at have Danmark og danske eksperter stærkt repræsenteret i de forskellige internationale fora, der arbejder med torturbekæmpelse. Vi er derfor meget glade for at kunne føje Dr. Marie Brasholt til listen over kompetente danskere, der arbejder for en verden fri for tortur. Marie Brasholt er netop blevet valgt ind til FN’s Underkomité til Forebyggelse af Tortur (SPT).