Udenrigsministeriet

Jeppe Kofod får besøg af USA's udenrigsminister Antony Blinken

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes med USA's udenrigsminister, Antony Blinken, når han besøger Danmark den 17. maj 2021.

Jeppe Kofod får besøg af USA's udenrigsminister Antony Blinken

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes med USA's udenrigsminister, Antony Blinken, når han besøger Danmark den 17. maj 2021.

”Jeg glæder mig meget til at byde min gode kollega Antony Blinken velkommen. Vi har allerede fået opbygget et nært og godt samarbejde, og jeg er glad for, at han har taget vel imod mine opfordringer om et arbejdsbesøg i Danmark. Dermed bliver Danmark også et af de første lande, Blinken aflægger et bilateralt besøg. USA er en uvurderlig partner for Danmark og vores absolut nærmeste allierede, og det understreges også af besøget,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Under besøget vil de to udenrigsministre drøfte en lang række emner:

”Sikkerhedssamarbejdet og vores fælles indsats for at værne om grundlæggende demokratiske værdier og rettigheder, som er under pres rundt om i verden, vil fylde i vores drøftelser. Men det vil i høj grad også handle om klima og grøn omstilling, som står højt på både den danske og amerikanske dagsorden. Det er klart et vigtigt tema for mig under besøget,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Antony Blinken modtages herudover under sit besøg i audiens hos H.M. Dronningen og mødes med statsministeren samt med ledende danske virksomheder inden for den grønne omstilling.

Der afholdes i forbindelse med besøget ligeledes et møde mellem Antony Blinken, udenrigsminister Jeppe Kofod og repræsentanter fra rigsfællesskabet.

Repræsentanter fra alle tre rigsdele deltager sammen med Antony Blinken senere i samme uge i Arktisk Råds ministermøde i Reykjavik. Og efter dette møde besøger Antony Blinken og udenrigsministeren Grønland.

Besøgene bliver gennemført med stort fokus på COVID-19 og med fuld efterlevelse af myndighedernes regler og anbefalinger.

Pressekontakt:
Udenrigsministeriets pressevagt: pressevagten@um.dk

For anmodning om akkreditering se www.ipcd.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Rejserestriktioner til Storbritannien strammes på grund af særlig virusvariant8.6.2021 21:30:41 CEST | Pressemeddelelse

08.06.2021 Storbritannien oplever lige nu en øget smittestigning med Covid-19, hvoraf over halvdelen af de nye tilfælde er med virusvarianten B.1.617.2, der nu er blevet den dominerende variant blandt de sekventerede tilfælde i Storbritannien. De britiske myndigheder har iværksat en række initiativer for at inddæmme videre spredning, som synes at være koncentreret i nogle særlige byområder. Samtidig har flere europæiske lande indført skærpede rejserestriktioner over for rejsende fra Storbritannien. Det gælder bl.a. Frankrig, Tyskland, Schweiz og Østrig.