Region Hovedstaden

Jens Buch ny direktør i Center for Økonomi i Region Hovedstaden

Del

Jens Buch er fra den første januar 2018 ny direktør i Center for Økonomi i Region Hovedstaden. Han kommer fra Region Sjælland, hvor han har været siden 2008, og siden 2013 som stabschef.

47-årige Jens Buch har tidligere arbejdet for både Hovedstadens Sygehusfællesskab og Region Hovedstaden, og derefter har han arbejdet både som økonomichef og stabschef i Region Sjælland.

- Jeg glæder mig naturligvis meget til nye udfordringer og til at møde alle mine nye kollegaer og medarbejdere. Derudover glæder jeg mig til at arbejde med at udvikle de værdibaserede styringsformer i regionen, ligesom jeg vil arbejde for, at Center for Økonomi bedst muligt understøtter de mange driftsbehov, der er i en så kompleks organisation som Region Hovedstaden, siger Jens Buch.

Mange års erfaring i sundhedsvæsnet
Jens Buch er uddannet økonom og har siden 1996 arbejdet i sundhedsvæsnet, hvor han de sidste 11 år har været leder og senest altså som stabschef. Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Jens Gordon Clausen, betragter det som lidt af et scoop, at det er lykkedes at lokke Jens Buch til Region Hovedstaden:

- Jeg er rigtig glad for, at vi har kunnet rekruttere Jens Buch til at stå i spidsen for Center for Økonomi. Han har mange års ledererfaring og indgående kendskab til driften af sundhedsområdet. Via sine ansættelser på forskellige hospitaler over en årrække har han et naturligt fokus på vores patienter og klinikere og kender de udfordringer og dilemmaer, der er for ledelsen af et hospital. Det er kompetencer, der også er vigtige på Regionsgården, og jeg glæder mig til at byde ham velkommen og til at arbejde sammen med ham fremover.

Fakta:

  • Region Hovedstaden har pr. 1. januar 2017 i alt 1,8 mio. indbyggere og omfatter geografisk de 29 kommuner i hovedstadsområdet.
  • Regionen har 38.000 ansatte og et nettoudgiftsbudget på ca. 39,2 mia. kr.
  • Region Hovedstadens styrende organ er regionsrådet, som har 41 folkevalgte medlemmer.
  • Regionens opgaver finansieres gennem bidrag fra staten og kommunerne.
  • Regionernes opgaver og finansiering er opdelt i tre områder: Sundhed, social- og specialundervisningsområdet samt regional udvikling. 

Yderligere oplysninger:

Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 70 20 95 88

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Årets Hovedstadspris: Ny pris hædrer dem, der går forrest i udviklingen af hovedstaden25.1.2019 07:30:16Pressemeddelelse

Region Hovedstaden uddeler i år for første gang Hovedstadsprisen. Prisen gives for en særlig indsats, der har styrket hovedstadsregionen via initiativer eller formidling, der sætter hovedstadsregionen på landkortet. Prisen overrækkes fredag til afgående rektor for IT-Universitetet, Mads Tofte, fordi han har sat digitalisering på dagsordenen og fået flere kvinder til at tage en uddannelse indenfor IT.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum