Det Kongelige Teater

Jeg elsker Carmen

Del

Carmen har sjældent været mere fandenivoldsk, forførende, frygtløs og frem for alt frihedselskende som i Marcos Moraus moderne ballet

Ida Praetorius og Liam Redhead i Carmen. Foto: Klaus Vedfelt
Ida Praetorius og Liam Redhead i Carmen. Foto: Klaus Vedfelt

I aften er der verdenspremiere på Marcos Moraus flamboyante, moderne ballet Carmen.

Pink flamenco-kjoler, turkise toreador-jakker, en flok af tivoli-heste og én rød bil indtager på fredag Gamle Scene, når Marcos Moraus moderen ballet Carmen har verdenspremiere i København. I denne version af den folkekære klassiker udspiller handlingen sig backstage på en filmproduktion, hvor den oprindelige historie om Carmen er ved at blive filmatiseret. Billederne bliver skabt for øjnene af publikum og projekteret op på storskærm, mens Den Kongelige Ballets dansere er i konstant bevægelse ind og ud af både film-settet på scenen. De skiftes til at danse rollerne som Carmen og Don José til tonerne af bl.a. Édith Piaf og Georges Bizest berømte musik. I Carmen nedbrydes grænsen mellem virkelighed og fiktion, og smelter i stedet sammen til én magisk forestilling.

Hele Det Kongelige Kapel spiller, og skræddersalene har skruet helt op for farver og flæser. Carmen har sjældent været mere fandenivoldsk, forførende, frygtløs og frem for alt frihedselskende.

Se bare billeder og video her: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20182019/ballet/carmen/#bag-om-backstage-balletten

Kontakter

Billeder

Ida Praetorius og Liam Redhead i Carmen. Foto: Klaus Vedfelt
Ida Praetorius og Liam Redhead i Carmen. Foto: Klaus Vedfelt
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25Pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum