Boligsiden

Januarsalget af huse begynder at nærme sig niveauet før corona

Del
Nye handelstal fra Boligsiden viser, at der i alt blev solgt 2.769 huse i januar måned. Dermed er dette års januarsalg væsentligt lavere end de seneste år, men det begynder at nærme sig niveauet før corona. Samtidig følger antallet af solgte huse den sædvanlige, sæsonmæssige månedsstigning i januar i år.
Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Boligsidens nye handelstal fra januar viser, at der blev solgt 2.769 huse i første måned af 2023. Det er 31 procent færre, end der blev solgt i januar sidste år.

Dermed følger hussalget fortsat samme overordnede tendens, der har været siden efteråret 2022, nemlig at salget er dalet markant siden handelsboomet de seneste tre år.

Dog ligger det nuværende januarsalg ikke nær så langt fra normalen før coronaårene, som det har været tilfældet i de seneste måneder.

Eksempelvis er de 2.769 solgte huse i januar i år ni procent færre, end der i gennemsnit blev solgt i samme måned i årene 2015-2019. Til sammenligning var hussalget i december 2022 hele 21 procent lavere end gennemsnittet for samme måned i 2015-2019.

”Boligsalget er gået kraftigt ned i gear i kølvandet på de økonomiske forandringer, der ramte pludseligt og voldsomt i andet halvår af 2022. Siden da er renterne faldet en smule igen, og inflationen samt energipriserne synes at have rundet toppen,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og fortsætter:

”Men det lave månedsresultat for hussalget i januar i år tyder på, at boligkøberne måske stadig har brug for at se tiden lidt an. Med det sagt, så viser de også de foreløbige ugetal for februar, at hushandlen ligger på linje med gennemsnittet fra før corona. Det betyder, at der fortsat sælges huse på et rimeligt niveau.”

Ser vi mere lokalt på salget af huse, viser det sig, at der i 35 af landets kommuner er solgt flere huse i januar i år, end der i gennemsnit er solgt i samme måned i årene 2015-2019. Det gælder især i flere af landets yderkommuner som Lolland, Haderslev og Assens.

Omvendt er der tale om et hussalg i januar, der er lavere end gennemsnittet for samme måned i de tidligere år i de resterende 63 kommuner. Særligt i flere af kommunerne omkring København halter dette års januarsalg efter gennemsnittet fra årene inden corona.

Læs mere om det lokale hussalg her.

Månedlige stigning siden december

Selv om januarsalget i år er lavere sammenlignet med de seneste år, gælder det for samtlige af de store boligtyper, at der er tale om en månedlig stigning siden december.

Eksempelvis blev der solgt 15 procent flere villaer og rækkehuse i januar i år sammenlignet med december sidste år. Dertil gælder det for alle af de 11 landsdele, at hussalget er steget inden for den seneste måned.

Samtidig blev der i alt solgt 962 ejerlejligheder i januar i år, hvilket også er 15 procent mere, end der blev solgt i december sidste år, mens der for sommerhusene var et januarsalg på 397 i år, hvilket er 20 procent mere sammenlignet med måneden forinden.  

”Vi ser normalt, at boligsalget stiger efter jul og nytår, når hverdagen igen begynder oven på julehøjtiden. Og netop i år er det ganske positivt, at salget følger de samme, sæsonmæssige udsving, som vi tidligere har set, taget de seneste måneders nedgang i handelsaktiviteten i betragtning,” siger Birgit Daetz.

 Boligtype

Antal solgte jan. 2023

Ændring ift. gns. 2015-2019

Månedlig ændring

Årlige ændring

Villaer/rækkehuse

2.769

-9%

15%

-31%

Ejerlejligheder

962

-33%

15%

-42%

Sommerhuse

397

-1%

20%

-39%

Alle boligtyper*

4.590

-17%

16%

-34%

*Alle boligtyper dækker over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden  

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download
Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden

Boligsiden
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

70274999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum