DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Jammerbugt Kommune er videre i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune 2022

Del

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd kårer hvert år Årets Ungdomskommune, og her er Jammerbugt Kommune gået videre som en af de fem bedste ungdomskommuner i landet. Vinderen offentliggøres til januar.

Hvert år uddeler DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd prisen 'Årets Ungdomskommune' til den kommune i Danmark, der gør noget ekstraordinært på ungeområdet. Prisen er en anderkendelse af de kommuner, der går forrest i arbejdet med ungeinddragelse, forbedering af unges livsmuligheder og det gode ungdomsliv. 

Derfor har dommerpanelet udvalgt Jammerbugt Kommune til at være en del af de fem kommuner, som er videre i opløbet til prisen som Årets Ungdomskommune 2022.

Dommerpanelet har lagt særligt vægt på, at Jammerbugt Kommune udmærker sig ved at arbejde effektivt for at få flere unge med ind i fællesskaberne og foreningslivet – og det gælder særligt de borgere, der har en minoritetsbaggrund af den ene eller anden slags.

Derfor fortjener Jammerbugten Kommune en placering blandt de fem bedste kommuner.

En ærefuld titel

DUF har siden 2006 uddelt prisen Årets Ungdomskommune.

Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF, udtaler:

"Der har været rigtig gode indstillinger til Årets Ungdomskommune i år. Det bekræfter os i, at kommunerne gør noget rigtigt i at inddrage ungdommen. Du kan sagtens have en holdning til og få indflydelse på kommunens udvikling, selvom du ikke har stemmeret. De fem kommuner, der er gået videre i opløbet om at vinde prisen som Årets Ungdomskommune, har alle et stærkt ungefokus på hver deres måde"

Hun er en del af dette års dommerpanel sammen med Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning, Mille Borgen Mikkelsen, formand for Danske Skoleelever, og Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, der vandt prisen sidste år.

De nominerede kommuner

Både kommuner, foreninger eller enkeltpersoner kan indstille deres kommune til Årets Ungdomskommune. Jammerbugt Kommune er indstillet af Jammerbugt Ungeråd.

14 kommuner er blevet indstillet i år, hvoraf fem er gået videre i opløbet som at blive Årets Ungdomskommune 2022.

I alfabetisk rækkefølge er følgende kommuner gået videre: Billund Kommune, Horsens Kommune, Jammerbugt Kommune, Odsherred Kommune og Thisted Kommune.

Vinderen, andenpladsen og tredjepladsen afsløres i januar 2022.

Om prisen

Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakter

Birgitte L. SøePolitisk konsulent for interessevaretagelse og presse

Tlf:60201418bs@duf.dk

DUFs pressetelefon

Henvendelser pr. SMS læses ikke. Send en mail til presse@duf.dk

Tlf:22109005presse@duf.dk

Billeder

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF er en paraplyorganisation for ca. 80 demokratiske, samfundsengagerende og landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, rollespillere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum