DI - Dansk Industri

Jakob Scharff fylder 50 år

Del

I næsten 30 år har han kæmpet for bedre offentlig-privat samarbejde. Først som projektchef i KL og nu som branchedirektør i Dansk Industri. Hans mission er, at det private nu og i fremtiden skal spille en aktiv og endnu større rolle i udviklingen af Danmarks velfærdstilbud.

Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri. Foto: Sif Meincke
Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri. Foto: Sif Meincke

Den 30. april fylder Jakob Scharff 50 år. Manden bag ordene ”stop offentligt opgavetyveri” har brugt de sidste tre årtier på at sikre, at danske velfærdskroner bliver brugt bedst muligt. Han insisterer på, at det ikke kun er det offentlige, der kan levere gode velfærdsløsninger.

Siden 2017 har han været branchedirektør for DI Service og offentligt-privat samarbejde, hvor han dagligt kæmper for, at virksomheder kan levere innovative løsninger til den offentlige sektor. De spiller ifølge ham, en afgørende rolle i at nytænke måden Danmark leverer velfærd på til borgerne. Med andre ord er det private uundværligt for udviklingen af velfærdssamfundet.

Det blev tydeligt under coronapandemien, hvor danske virksomheder med bravour drev den danske testindsats. Eksemplet er et af mange, men han mener, at det for alvor først var her, at flere fik øjnene op for den værdi, et stærkt dansk erhvervsliv kan give vores fælles velfærd.

Men selvom værdien i et tæt offentlig-privat samarbejde er klart, bekymrer det ham, at der stadig er politiske kræfter, der ønsker at slå en kile i det samarbejde. Her hæfter han sig ved et politisk ønske om at afskaffe private børnehaver og vuggestuer. Ønsket var for et par måneder siden tæt på at blive til virkelighed, men blev heldigvis afværget i sidste øjeblik efter et stort pres fra bl.a. DI. Det vidner om, at der stadig er meget at kæmpe for.

Han understreger, at virksomhederne gang på gang står klar med innovative og pragmatiske løsninger på de udfordringer, samfundet står overfor. Senest i et nyt samarbejde mellem KL og DI, hvor kommuner og virksomheder på tværs af landet står klar til at åbne deres døre for ukrainere på flugt og give dem et meningsfuldt ophold i Danmark.

Årets runde fødselsdag falder på en lørdag, hvor han foruden sin kone og parrets to børn har inviteret til en lille fejring for den nærmeste familie.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ben Ron, tlf. 2830 5452, e-mail benr@di.dk

Billeder

Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri. Foto: Sif Meincke
Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri. Foto: Sif Meincke
Download
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum