Ishøj Kommune

Jagten er gået ind på Ishøjs syngende og rappende piger

Del

Det er alt for få kvinder på hitlisterne. Og det gælder særligt i rap og hiphop. Derfor leder musiker og sangskriver Karen Mukupa sammen med rapper og producer Jesper Helles lige nu efter talentfulde piger, som vil være fremtidens kvindelige stjerner

Den 16. januar kl. 17 vil der være et være et info-event om 'Urban Grrls' i Ishøj.
Den 16. januar kl. 17 vil der være et være et info-event om 'Urban Grrls' i Ishøj.

Projektet hedder Urban Grrls og er et samarbejde mellem en række sjællandske kommuner i Musikmetropolen, Ishøj Ungdomsskole, Ishøj Kulturskole og erfarne artister fra branchen. Målene er ambitiøse. Mange procent af de piger, der kommer med i projektet skal inden for de næste fem år finde vej til de danske radiostationer og hitlister.

”Helt konkret skal vi nu finde piger og kvinder med talent inden for rappens undergenrer. Og vi skal primært finde dem i Ishøj, Ballerup, Rødovre, Gladsaxe og Albertslund,” fortæller Jesper Helles, projektkoordinator på Urban Grrls.

Den 16. januar 2019 kl. 17 vil der også være et være et info-event i Ishøj, hvor man kan møde Karen Mukupa og Jesper Helles og høre mere om Urban Grrls’ forskellige sessions. Både sessions og infoevents er for alle interesserede piger, uanset om man normalt kommer på Ishøj Ungdomsskole eller Ishøj Kulturskole.

Fordommene skal ha’ en finger

Den dominerende genre i dansk mainstream har længe været urbanmusik - altså hiphop, rap og diverse afarter. Og sidste år var der ingen kvinder, der gik hjem med en award ved DMA. Derfor skal der sparkes gang i en ny æra, hvor pigerne indtager deres plads og baner vej for fremtiden. Pigerne skal tro på, at det kan lade sig gøre at finde deres egen plads i genren og gi’ en finger til fordomme og jantelov.

”Det er de piger, der går og øver sig lidt på at synge, rappe eller producere beats, vi gerne have fat i. Vi ved, at de er derude, og det er nu, vi har muligheden for at hjælpe deres talent på vej,” fortæller Jesper Helles.

Lær af de kendte

I samarbejde med etablerede producere og kendte gæsteundervisere, vil Jesper Helles og Karen Mukupa på gratis sessions give talentpigerne et grundigt kursus i, hvordan man får det bedste ud af sit talent, og hvordan en sang går fra idé til en færdig master udgivet på streamingtjenester. Desuden vil Urban Grrls give deltagerne en omfattende skoling i relevante aspekter af branchen. Fra liveshows til hvordan pladebranchen fungerer.

Sangeren Mukupa og rapperen Livid

Karen Mukupa (musiker og tv- vært) og Jesper Livid Helles (rapper og sangskriver) er begge garvede musikere med rødder i hiphopmiljøet og er klar til at dele ud af erfaringerne fra deres succesfulde karrierer.

Skal finde talenterne nu

  • Synger, rapper eller producerer du inden for urban-genren?
  • Er du pige og er du 15 år eller ældre?
  • Vil du tage dine skills til det næste niveau?
  • Vil du lære af de bedste i branchen?

Læs mere og tilmeld dig på: www.kulturmetropol.dk/urbangrrls

Projektet kører fra februar til april 2019 med base på Ishøj Ungdomsskole og Ishøj Kulturskole. Der er tilmeldingsfrist d. 15. februar 2019. 

Hvad er Musikmetropolen

Urban Grrls er skabt af Musikmetropolen, der er en del af Kulturmetropolen; Danmarks største kulturaftale mellem 13 sjællandske kommuner og Kulturministeriet.
Musikmetropolen er ét ud af tre indsatser i en ny kulturaftale, der hedder Kulturmetropolen. Kulturaftalen er en forpligtende aftale mellem 13 sjællandske kommuner og Kulturministeriet. Aftalen gælder fra 2016-2019. Kulturaftalen er landets største.

Musikmetropolen er først og fremmest 13 kommuners ja til et stærkt regionalt partnerskab og samarbejde om en fælles vision og indsats for musikken. Visionen er at skabe en sammenhængende musikmetropol med gennemslagskraft regionalt, nationalt og internationalt. Musikmetropolen er et geografisk område, hvor vi bor relativt tæt på hinanden – og på hovedstaden.

De medvirkende kommuner i Musikmetropolen er Albertslund, Ballerup, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Ishøj, Køge, Roskilde, Rødovre.

Kontakter

Jesper Helles, tlf. 42 83 008 8 eller jesperhelles@gmail.com
Karen Mukupa, tratapiz@gmail.com.

Yderligere information om Musikmetropolen:
Projektchef Marianne Fruergaard, Tlf. 30 84 12 32 eller mariannef@roskilde.dk

Billeder

Den 16. januar kl. 17 vil der være et være et info-event om 'Urban Grrls' i Ishøj.
Den 16. januar kl. 17 vil der være et være et info-event om 'Urban Grrls' i Ishøj.
Download
Infomøde - grafik.
Infomøde - grafik.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum