Dansk Fjernvarme

Ja tak til mere tempo på fjernvarmeudrulning i SF energiudspil

Del

Det haster mere end nogensinde med at få udfaset den russiske gas i den danske boligopvarmning. Derfor bakker Dansk Fjernvarme op om SF’s forslag, der skal sikre hurtigere udfasning af russisk naturgas i Danmark.

Kommunerne skal fremrykke varmeplanlægningen med muligheden i at benytte tilslutnings- og forbliverpligten, og de fjernvarmeselskaber, der af historiske og politiske årsager fortsat har gas i deres energiproduktion, skal have målrettet hjælp hurtigst muligt. Det er nogle af de forslag, SF netop har præsenteret i et nyt udspil, der har til formål at udfase den russiske gas i boligopvarmningen.

Forslagene tages godt imod af Dansk Fjernvarme, der også presser på for en hurtigere udfasning af den russiske gas.

- Vi skal have den russiske gas ud af vores boligopvarmning, og det haster. Derfor bakker vi fuldt og helt op om forslagene fra SF, der netop vil sætte tempo på den grønne omstilling og endnu vigtigere, vores mulighed for igen at blive uafhængige af russisk gas, siger Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, de danske fjernvarmeselskabers forening.

Tempoet kan sættes yderligere i vejret
Sidste år udarbejdede de danske fjernvarmeselskaber projektforslag, der kan konvertere flere end 50.000 boliger fra naturgas til grøn fjernvarme. Ifølge Dansk Fjernvarme kan sektoren sætte tempoet endnu mere i vejret, hvis rammerne er på plads.

- De danske fjernvarmeselskaber er allerede i fuld gang med at hjælpe boligejere væk fra den russiske gas. I øjeblikket oplever vi, at telefonerne ude hos fjernvarmeselskaber kimer løs fra borgere, der ønsker at komme af den dyre gas og over på den grønne, billige og støjfri fjernvarme. Det ønske forsøger de nu at imødekomme så hurtigt som muligt, lyder det fra Kim Mortensen, der fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at den nuværende krise i Ukraine, har forstærket behovet for at udbrede fjernvarmen. Hvis vi skal imødekomme dette behov, vil en genindførelse af tilslutningspligten, der hvor fjernvarme er den oplagte mulighed gøre det markant lettere og hurtigere for både fjernvarmeselskaber og kommuner at udbrede fjernvarme i Danmark.

Varmeplanlægning med Varmeplan Danmark 2021
Ifølge Varmeplan Danmark 2021 lavet af forskere fra Aalborg Universitet, vil flere end 300.000 boliger med olie- eller naturgasfyr med fordel kunne skifte til fjernvarme. Men med de kraftige prisstigninger på el og naturgas de seneste mange måneder, er grundlaget for, at antallet, der har en økonomisk fordel ved at skifte til fjernvarme, blevet endnu højere, vurderer Dansk Fjernvarme.

- En af de store og helt afgørende opgaver, vi som samfund står overfor, er at sikre, at vi hurtigst muligt får gennemført den nødvendige varmeplanlægning, der skal tydeliggøre, hvor der skal være fjernvarme i de enkelte kommuner, og hvor der ikke skal være fjernvarme. Her har Aalborg Universitet allerede lavet et grundigt forarbejde, der bør inddrages i planlægningen for at få sat tempo på en samlet energiplan i Danmark, slutter Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Billeder

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets ca. 370 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 65 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Danmark kan endnu mere, hurtigere og billigere19.4.2022 09:05:51 CEST | Pressemeddelelse

Regeringens forsyningsudspil ”Danmark kan mere II” sætter nu en retning for den kommende og krævende udfasning af naturgas i Danmark. Brancheorganisation Dansk Fjernvarme ser positivt på de mange ambitiøse initiativer, men hvis målet skal nås, skal planlægningsværktøjer og skarpere prioriteringer konkretiseres, så naturgassen hurtigt kan blive udfaset som varmekilde og erstattet effektivt med grøn og billig fjernvarme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum