Esbjerg Kommune

Ja tak til en SOSU-uddannelse med løn

Del

Esbjerg Kommune styrker ældreplejen og tilbyder ufaglærte medarbejdere i ældreplejen en uddannelse som enten SOSU-hjælper eller SOSU-assistent med løn under uddannelsen. Interessen har været overvældende, og gevinsten er stor – både for den enkelte medarbejder og for Esbjerg Kommune.

Der er brug for flere social- og sundhedshjælpere og -assistenter, hvis fremtidens kommunale omsorgsopgaver og ældrepleje skal hænge sammen. Derfor tilbyder Esbjerg Kommune ufaglærte medarbejdere i ældreplejen en SOSU-uddannelse med løn under uddannelsen.

- Vi ser ind i store rekrutteringsudfordringer på ældreområdet. Både fordi vi lever længere og derfor bliver flere, der har behov for hjælp, og fordi vi samtidig bliver færre i den arbejdsdygtige alder. Derfor må vi også skrue på alle de knapper, vi kan, for at sikre, at vi har dygtige medarbejdere også i fremtiden, udtaler May-Britt Andrea Andersen, der er formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune.

Overvældende interesse

Og interessen for at tage en uddannelse inden for social- og sundhedsfaget har været overvældende.

-Vi sendte et brev til alle vores ufaglærte medarbejdere i ældreplejen i september og tilbød dem at tage en uddannelse som enten social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper med løn under uddannelsen. Og hurtigt begyndte vi at få ansøgninger fra dygtige og engagerede medarbejdere – flere med en del års erfaring inden for faget, fortæller direktør for Fritid Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

Fra kok til SOSU-hjælper

En af dem, der valgte at takke ja til tilbuddet, er Mark Andersen på 44 år, der oprindeligt er uddannet kok og bager, men som i dag er ansat på plejehjemmet Østergården i Gørding.

- Jeg kan enormt godt lide at arbejde med mennesker. Det er utrolig givende for mig at være med til at skabe glæde og mening i ældre borgeres hverdag. Så da jeg så tilbuddet fra Esbjerg Kommune om at få en uddannelse inden for et fag, jeg brænder for, og med løn, var jeg ikke i tvivl: Jeg skulle gå hjælpervejen.

Mark Andersen begynder på social- og sundhedshjælperuddannelsen i begyndelsen af det nye år og glæder sig.

-Jamen, jeg er da enormt glad for at have fået denne her mulighed. Fordi jeg får løn under uddannelsen, kan jeg få det til at hænge sammen med mit privatliv, og samtidig giver det mig mulighed for at dygtiggøre mig endnu mere i mit arbejde og få papir på mine kompetencer.

Fordi Mark har flere års erfaring som ufaglært medarbejder i ældreplejen, kan han tage social- og sundhedshjælperuddannelsen på kun 17 uger. Og når han er færdiguddannet, kan han se frem til en højere løn og et større ansvar samtidig med, at Esbjerg Kommune får glæde af hans styrkede kompetencer.

Fortsat tilbud om uddannelse med løn

Interessen for uddannelse med løn har været så stor, at Fritid Sundhed & Omsorg har besluttet at gentage succesen. Derfor vil ufaglærte medarbejdere i ældreplejen i Esbjerg Kommune fremover løbende få tilbud om at få en uddannelse som enten social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent med løn under uddannelsen.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Esbjerg Kommune, tlf. 53 10 50 09

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum