Lolland Kommune

Iværksætterne på Lolland-Falster har skabt knapt 3.000 job

Del

Nye virksomheder på Lolland og Falster er afgørende for det lokale erhvervsliv. I alt 2.855 arbejdspladser har de nye virksomheder bidraget med i Lolland og Guldborgsund kommuners erhvervsliv.

Det gør en stor forskel lokalt, når der etableres en ny virksomhed på Lolland Falster. De nye virksomheder, der er etableret gennem de sidste 10 år, står i dag for 2.855 job. 1.641 job i Guldborgsunds erhvervsliv og 1.241 job i Lollands Kommune.

- Vi ved hvor vigtige iværksætterne er for vores erhvervsudvikling, og derfor har vi valgt at gøre en ekstra indsats for dem her i Guldborgsund. Vi arbejder med iværksætteri helt fra folkeskoleeleverne, studerende på de videregående uddannelser til vores Vækstfabrik, der videreudvikler de mindre virksomheder. Det bærer nu tydeligvis frugt og jeg er meget tilfreds med tallene, udtaler borgmester John Brædder fra Guldborgsund Kommune.

Ser man på andelen af det samlede antal private job, udgør iværksætternes arbejdspladser i begge kommuner 11 procent.

- Vi har jo rigtig god gavn af vores lokale iværksættere. Deres job er med til at holde hjulene i gang, og giver beskæftigelse til mere end hvert tiende privatansatte på Lolland. Og så er det jo nye job, som kommunen i den grad har brug for. De indsatser, vi har sat i søen for at styrke iværksætteriet, er meget vigtige, for iværksætterne er afgørende for vores udvikling, udtaler borgmester Holger Schou Rasmussen fra Lolland Kommune.  

Ser man på fordelingen er det særligt inden for bygge og anlæg samt hoteller og restauranter, at iværksætterne bidrager med en stor andel af jobbene i begge kommuner. Derudover er det klassiske iværksætterbrancher som erhvervsservice og handel, der skaber mange job.

- Vi har iværksættere inden for alle brancher. Men det er ikke overraskende, at mange vælger at starte for sig selv inden for et område som turisme, hvor der er vækst i øjeblikket, forklarer Holger Schou Rasmussen.

I Lolland Kommune bidrager iværksætterne med 152 job inden for hotel og restauration og i Guldborgsund er der over de sidste 10 år skabt 198 job. I begge kommuner er det mere end hver fjerde job inden for hoteller og restauranter, der er skabt af de sidste 10 års iværksætteri.

- Turisme er én af vores styrkepositioner på Lolland-Falster og det er dejligt, at der er skabt næsten 200 nye job. Jeg er overbevist om, at det er et område som vil vokse endnu mere de kommende år og dermed forhåbentlig skabe endnu flere job. Det har vi jo alle forudsætninger for, siger John Brædder, borgmester i Guldborgsund.

Tallene stammer fra VækstVilkår 2017, som udkom 24. august og sætter spot på de lokale forhold i erhvervsliv i Region Sjællands 17 kommuner. Analysen er udarbejdet af Center for VækstAnalyse for Vækstforum Sjælland.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

John BrædderBorgmester, Guldborgsund Kommune

25 18 03 90

Vedhæftede filer

Links

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10Pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum