Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Iværksætterlyst trods barske vilkår i 2022: Mere end 130 nye virksomheder på de danske øer

Del
Trods svære omstændigheder for erhvervslivet i 2022, var der alligevel iværksætterlyst at spore i de danske farvande. Der blev oprettet helt præcist 133 nye virksomheder i det forgange år fordelt på alle de danske øer med egen kommune.
Jonas Kristiansen, erhvervskundedirektør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond.
Jonas Kristiansen, erhvervskundedirektør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Ifølge en opgørelse fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond, blev der oprettet 133 nye virksomheder på øerne i 2022. Danmarks Eksport- og Investeringsfond er en sammenlægning af Vækstfonden, DGIF og EKF Danmarks Eksportkredit og er statens finansieringsfond, der arbejder for at sikre virksomheders adgang til risikovillig kapital – og de er dykket ned i CVR-registeret.  

Der er tale om et fald i forhold til 2021, hvor der blev stiftet 176 nye virksomheder på de danske øer med egen kommune. 

”Det er positivt at opleve, hvor gode de danske iværksættere er til at udnytte de lokale muligheder på vores lokale øer rundt omkring i landet. Uanset branche er der iværksætterlyst at spore, og det bidrager til vækst i hver en afkrog af landet, når der bliver oprettet nye virksomheder i lokalsamfundet,” siger Jonas Kristiansen, der er erhvervskundedirektør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond. 

Bornholm er højdespringer 

Det er igen i år Bornholm, der tager førstepladsen med 52 nystiftede virksomheder i det forgangne år. Dog skarpt forfulgt af Morsø, hvor 35 nye virksomheder kunne slå dørene op. På en delt tredjeplads kommer Langeland og Ærø med hver 14 nye virksomheder. 

Sådan går det med iværksætteriet i resten af landet 

Det er ikke kun på Bornholm, Morsø, Langeland og Ærø, at iværksætterlysten spirer. Dyk ned i Danmarks Eksport- og Investeringsfonds tal og se, hvordan det er gået i det forgangne år i netop din kommune lige her.

*Data stammer fra CVR-registret og dækker selskabsformerne A/S og ApS på danske øer med egen kommune. Holdingselskaber er sorteret fra, hvilket er en ændring i metoden i forhold til de forgangne års opgørelser.  

Kontakter

Billeder

Jonas Kristiansen, erhvervskundedirektør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond.
Jonas Kristiansen, erhvervskundedirektør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond.
Download
Download

Information om Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Danmarks Eksport- og Investeringsfondhttps://www.eifo.dk/

Danmarks Eksport- og Investeringsfond er skabt ved en sammenlægning af EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond. Den fælles fond giver danske virksomheder én fælles indgang til risikovillig statslig finansiering. På den måde kan vi være med til at gøre Danmark rigere og verden grønnere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum