ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD vil have flere og mere barske opkrævningsmetoder for ubetalte p-bøder

Del

Det er fuldstændig uacceptabelt, at udenlandske lastbiler fortsat kan undgå at betale deres parkeringsbøder i Danmark. Nye oplysninger tyder på, at ministerens plan med at inddrage private firmaer i opkrævningsarbejdet er blevet oversolgt. Der må omgående igangsættes nye og mere barske opkrævningsmetoder, mener ITD.

I alt, alt for lang tid har udenlandske chauffører set stort på de danske parkeringsregler og risikoen for bøder. Skulle de modtage en bøde, har mange simpelthen valgt at ignorere den og spekuleret i, at danske myndigheder ikke ville eller kunne opkræve bøden på en effektiv måde. Og det har de desværre haft ret i.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at danske chauffører og vognmænd troligt betaler deres bøder, mens deres udenlandske kolleger kan være ligeglade og se stort på bøderne. Det er et spørgsmål om helt basal retssikkerhed og fair og lige konkurrence. Nu viser det sig så ovenikøbet, at det seneste initiativ med at inddrage private firmaer i opkrævningsarbejdet tilsyneladende er blevet kraftigt oversolgt og næppe får nogen betydning for inddrivelsen, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD. Hun henviser til en artikel i Lastbil Magasinet, hvor det fremgår, at det private firma Euro Parking Collection plc (EPC) trods forlydender om det modsatte alligevel ikke kommer til at stå for inkasso-opgaven med inddrivelse af gæld fra skyldige udenlandske chauffører.

I januar 2021 offentliggjorde Færdselsstyrelsen ellers, at man havde indgået aftale med det private firma Euro Parking Collection plc (EPC) om, at de fremadrettet skulle opkræve gæld fra skyldnere udenfor Danmarks grænser. Nu viser det sig, at firmaet blot skal sende en opkrævning og en betalingspåmindelse, men ikke drive decideret inkasso, og det kommer næppe til at have en effekt på ubetalte parkeringsbøder for over 11 millioner kroner fra udenlandske lastbiler. Det svarer til 6.600 ubetalte bøder, som underbygger opfattelsen af at parkeringsopkrævningen åbenbart er et område uden for lands lov og ret.

- Vores medlemmer er dybt frustrerede over, at der tilsyneladende stadig ikke sker noget på området. Vi har al mulig grund til at tvivle på, at det kommer til at gøre nogen som helst forskel, at EPC sender en opkrævning, så ministeren kan lige så godt nu komme i gang med nye alternative opkrævningsmetoder. Vi foreslår helt konkret, at Færdselsstyrelsen får muligheder for straksopkrævning, eller at bøden sendes til brugeren eller ejeren af traileren, som så selv må afregne med chaufføren. Det kunne måske også få transportkøbere til at sikre sig, at de hyrer firmaer, der vil overholde reglerne, til opgaverne, siger Carina Christensen.

ITD vil nu sende en opfordring til transportministeren om at indkalde transportorganisationerne til en drøftelse af omgående iværksættelse af yderligere tiltag.

Kontakter

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Giv os en køreplan for den grønne omstilling i vejtransportbranchen11.3.2021 09:35:52 CET | Pressemeddelelse

Danmark og otte andre EU-lande har opfordret Europa-Kommissionen til at fremskynde udfasningen af benzin- og dieselbiler. De ni lande arbejder på at få opbakning til at ændre den fælleseuropæiske lovgivning, der forhindrer nationalstater i at forbyde salg af benzin- og dieselbiler i 2030. Initiativet omfatter dog kun personbiler, og det får ITD til at efterlyse en klar køreplan for den grønne omstilling af de tunge køretøjer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum