ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD: Nej til PostNord pakkeskat

Del

ITD bakker fuldt op om Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) klare afvisning af at finansiere PostNords fortsatte underskud med en pakkeafgift på danske netbutikker og logistikvirksomheder.

ITD er helt enig med Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), som helt og holdent afviser at lade danske netbutikker og logistikvirksomheder betale for PostNords fortsatte underskud via en pakkeafgift. Det er en løsning, der tilsyneladende ligger på bordet i postforhandlingerne, og som desværre kan blive realiteten, hvis ikke der bliver kæmpet aktivt imod den.

- I et desperat forsøg på at tørre regningen for PostNords fortsatte underskud af på nogen, har man nu åbenbart kastet blikket på alle danskeres handel og opererer med en pakkeafgift. Hvis sådan et forslag bliver til virkelighed, hæmmer man i den grad danske virksomheder for at tilgodese sit eget underskudsgivende selskab. Det er helt urimeligt og hører ingen steder hjemme, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

Politikerne skal snart til forhandlingsbordet for at afgøre, hvordan fremtidens postbefordring skal skrues sammen. Smertensbarnet er fortsat PostNord, der trods massive statstilskud ikke formår at drive en bæredygtig forretning, men gang på gang går til ejerne i form af den danske og svenske stat for at få yderligere tilskud. Det er særligt kritisabelt i kraft af, at dele af PostNord-koncernen, PostNord Logistics, opererer på pakke- og stykgodsmarkedet i skarp konkurrence med veldrevne private virksomheder, der ikke blot kan bede om flere skattepenge, hver gang kassen måtte være tom.

- Politikerne må påtage sig ansvaret for at skrue en postaftale sammen, der sikrer fair og lige konkurrencevilkår uden, at alle danskere skal opkræves en PostNord-skat. ITD har fremlagt flere forslag til, hvordan et frit postmarked kan sikre udbringning af breve og pakker langt mere effektivt, og private aktører har meldt sig klar til at løfte opgaven. Nu mangler vi bare at politikerne lytter, så vi kan undgå en decideret PostNord-skat, siger Carina Christensen.

Kontakter

Pressechef Nicolai Bro Jöhncke
+45 3069 9430
nbj@itd.dk

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Ny bødepraksis for dyretransporter må gælde alle sager30.10.2020 12:31:23 CETPressemeddelelse

Miljø- og Fødevareministeriet har i dag på et møde med centrale aktører inden for dyretransporter, herunder også ITD, fremhævet, at praksis siden 1. oktober 2020 er ændret, så det fremadrettet kun er i oplagte tilfælde, at chauffører kan blive idømt bøder for dyrs transportegnethed. Men det bør selvsagt også gælde de sager, der allerede er anlagt ved de danske domstole, mener ITD efter mødet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum