ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD kårer Årets Transportkommune på mandag

Del

På mandag den 25. oktober udløses spændingen, når ITD, brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, for tredje år i træk kårer Årets Transportkommune. Prisen overrækkes af transportminister Benny Engelbrecht.

Lastbilerne tilbagelægger hver dag mange kilometer på vejene i landets kommuner. De bringer varer ud til supermarkederne, de transporterer materialer til fabrikkerne, de henter vores skrald på villavejene samt varetager mange andre opgaver. Derfor er gode og smidige vilkår for vejgodstransporten ikke kun afgørende for erhvervet selv. Det er også et vigtigt fundament for vækst og arbejdspladser både lokalt og nationalt.

Og de danske kommuner arbejder på en bred front med at skabe gode rammevilkår på transportområdet. Det kan være alt lige fra vedligeholdelse af veje over udvikling af rundkørsler og motorvejsramper til etablering af moderne rastepladsfaciliteter, der letter chaufførernes hverdag.

- Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport vil ITD gerne anerkende de kommuner i landet, der gør en ekstra indsats. Det gør vi med kåringen af Årets Transportkommune, som uddeles for tredje år i træk. Vi kan se, at flere og flere kommuner deltager aktivt i målingen og prioriterer området. Ved at sætte fokus på de dygtigste håber ITD på at inspirere flere kommuner til at prioritere vejgodstransportens forhold, så de kan forløse det store potentiale, der er ved velfungerende vejgodstrafik, pointerer administrerende direktør Carina Christensen, ITD.

Om undersøgelsen bag kåringen af Årets Transportkommune
Rangeringen af kommunerne på vejgodstransportområdet foretages af analyse- og rådgivningsvirksomheden IRIS Group for ITD. Undersøgelsen er baseret på data indsamlet fra juli til september 2021 og består af en kombination af registerdata fra Danmarks Statistik og Vejdirektoratet samt en spørgeskemaundersøgelse blandt de tekniske forvaltninger i kommunerne.

Undersøgelsen vurderer blandt andet investeringer i det lokale vejnet, lokale faciliteter til for eksempel lastbilparkering, grønne tiltag på transportområdet, politiske initiativer, regulering af vejgodstransporten samt udlicitering og udbud af transportopgaver.

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum