ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD: Giv den tunge transport sin egen klima- og miljøkommission

Del

Transporterhvervet efterlyser ambitioner og ikke mindst politisk handling, så den tunge transport også kan levere sit bidrag til de 2030-klimamål, som EU har fastsat. Derfor bør politikerne hurtigst muligt nedsætte en klima- og miljøkommission for den tunge transport, så der bliver sat skub i den grønne omstilling af sektoren, foreslår ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Hvis den tunge transport skal bidrage til Danmarks reduktion af CO2-udledningen, så vi senest i 2050 har gjort os uafhængige af fossile brændstoffer, skal der gang i planlægningen af den grønne omstillingsproces NU.

Den tunge transport tegner sig på europæisk plan for 27 procent af vejtransportens CO2-udledning, og skal det tal nedbringes, kræver det en grundig og gennemarbejdet indsats, hvor de forskellige muligheder og tiltag analyseres og derefter munder ud i konkrete handlinger, der kan nedbringe CO2-udledningen fra lastbilerne.

Derfor foreslår ITD nu, at der nedsættes en klima- og miljøkommission, som udelukkende beskæftiger sig med den grønne omstilling af den tunge transport.

-      Der er brug for handling NU. Vi i den tunge transportsektor vil rigtig gerne i gang med den grønne omstilling, men det er bydende nødvendigt, at vi får klare politiske udmeldinger om, hvilken vej vi skal gå, så vi kan tage højde for den fremtidige klima- og miljøregulering. Det kræver en målrettet og langsigtet strategi, og derfor bør politikerne nedsætte en klima- og miljøkommission, som udelukkende beskæftiger sig med udfordringerne i den tunge transport, præcis som man har gjort det for personbilerne, fastslår Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Helt konkret foreslår ITD, at der skal skabes mere sikre rammer for investeringer i udvikling af afprøvning af ny teknologi i de danske transport- og logistikvirksomheder.

-      Der findes ingen quick fix, når det gælder omstillingen af den tunge transport, derfor handler det blandt andet om at sikre gode vilkår for first movers, der forsøger sig med ny teknologi, men det handler også om at sikre retning vedrørende alternative eller nye drivmidler, så transportvirksomhederne kan foretage de rigtige, grønne investeringer, når de skal forny vognparken eller gerne vil i gang med omstillingen. Og så er det naturligvis også vigtigt, at tankningsinfrastrukturen bliver tænkt sammen med andre transportformer, siger Carina Christensen.

Danmark vil i øvrigt kunne hente inspiration fra sine nabolande, der allerede har igangsat nationale strategier for transporterhvervet. Det har man for eksempel gjort i Tyskland, hvor blandt andet afgiftsnedsættelser og forskellige støtteordninger er med til at drive omstillingen til alternative brændstoffer fremad. Her halter Danmark bagefter, og det er ærgerligt.

Lad os derfor få nedsat den klima- og miljøkommission for den tunge transport, så virksomhederne kan levere endnu grønnere transporter end i dag. Det kræver, at økonomien kan hænge sammen, og at der er sikkerhed for de grønne investeringer, og der vil en national strategi for erhvervet være et tiltrængt og meget velkomment initiativ.

Kontakt: Marlene Kønig, pressechef i ITD, tlf. 60 20 88 50

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD: 3F’s foreningstvang og bøllemetoder er særdeles velkendte i vognmandserhvervet12.9.2019 17:43:51 CESTPressemeddelelse

I ITD, Brancheorganisation for danske vejgodstransport, og ITD Arbejdsgiver kommer det ikke som nogen overraskelse, at 3F med hårdhændede midler forsøger at presse medarbejdere til at melde sig ind i foreningen. Situationen er velkendt i vognmandserhvervet, hvor ITD og ITD Arbejdsgivers medlemmer også oplever 3F’s voldsomme fremfærd, og hvor regeringen nu vil give 3F monopol på transportoverenskomster.

ITD: Stærkt kritisabelt, at S-regering nu vil give monopol til 3F27.8.2019 11:44:56 CESTPressemeddelelse

Som en af sine første gerninger vil den nye socialdemokratiske regering arbejde på at give monopol til fagforbundet 3F’s overenskomster på transportområdet. Det vil nemlig blive resultatet af det forslag, som Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) mandag præsenterede i Padborg-udvalget, og som regeringen nu har bragt ind i et lovforberedende udvalg med henblik på lovgivning hurtigst muligt. Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, ITD, er stærkt kritisk.

ITD glæder sig over engageret og erfaren transportminister27.6.2019 10:40:35 CESTPressemeddelelse

Statsminister Mette Frederiksen har i dag præsenteret sit nye ministerhold, og det bliver Benny Engelbrecht, der nu indtager Transportministeriet i Frederiksholms Kanal. ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, ønsker den nye transportminister velkommen på den vigtige post, hvor der ligger et stort potentiale for at skabe bæredygtige vækstresultater i samarbejde med et professionelt og engageret transporterhverv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum