ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD: Giv den tunge transport sin egen klima- og miljøkommission

Del

Transporterhvervet efterlyser ambitioner og ikke mindst politisk handling, så den tunge transport også kan levere sit bidrag til de 2030-klimamål, som EU har fastsat. Derfor bør politikerne hurtigst muligt nedsætte en klima- og miljøkommission for den tunge transport, så der bliver sat skub i den grønne omstilling af sektoren, foreslår ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Hvis den tunge transport skal bidrage til Danmarks reduktion af CO2-udledningen, så vi senest i 2050 har gjort os uafhængige af fossile brændstoffer, skal der gang i planlægningen af den grønne omstillingsproces NU.

Den tunge transport tegner sig på europæisk plan for 27 procent af vejtransportens CO2-udledning, og skal det tal nedbringes, kræver det en grundig og gennemarbejdet indsats, hvor de forskellige muligheder og tiltag analyseres og derefter munder ud i konkrete handlinger, der kan nedbringe CO2-udledningen fra lastbilerne.

Derfor foreslår ITD nu, at der nedsættes en klima- og miljøkommission, som udelukkende beskæftiger sig med den grønne omstilling af den tunge transport.

-      Der er brug for handling NU. Vi i den tunge transportsektor vil rigtig gerne i gang med den grønne omstilling, men det er bydende nødvendigt, at vi får klare politiske udmeldinger om, hvilken vej vi skal gå, så vi kan tage højde for den fremtidige klima- og miljøregulering. Det kræver en målrettet og langsigtet strategi, og derfor bør politikerne nedsætte en klima- og miljøkommission, som udelukkende beskæftiger sig med udfordringerne i den tunge transport, præcis som man har gjort det for personbilerne, fastslår Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Helt konkret foreslår ITD, at der skal skabes mere sikre rammer for investeringer i udvikling af afprøvning af ny teknologi i de danske transport- og logistikvirksomheder.

-      Der findes ingen quick fix, når det gælder omstillingen af den tunge transport, derfor handler det blandt andet om at sikre gode vilkår for first movers, der forsøger sig med ny teknologi, men det handler også om at sikre retning vedrørende alternative eller nye drivmidler, så transportvirksomhederne kan foretage de rigtige, grønne investeringer, når de skal forny vognparken eller gerne vil i gang med omstillingen. Og så er det naturligvis også vigtigt, at tankningsinfrastrukturen bliver tænkt sammen med andre transportformer, siger Carina Christensen.

Danmark vil i øvrigt kunne hente inspiration fra sine nabolande, der allerede har igangsat nationale strategier for transporterhvervet. Det har man for eksempel gjort i Tyskland, hvor blandt andet afgiftsnedsættelser og forskellige støtteordninger er med til at drive omstillingen til alternative brændstoffer fremad. Her halter Danmark bagefter, og det er ærgerligt.

Lad os derfor få nedsat den klima- og miljøkommission for den tunge transport, så virksomhederne kan levere endnu grønnere transporter end i dag. Det kræver, at økonomien kan hænge sammen, og at der er sikkerhed for de grønne investeringer, og der vil en national strategi for erhvervet være et tiltrængt og meget velkomment initiativ.

Kontakt: Marlene Kønig, pressechef i ITD, tlf. 60 20 88 50

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Ny digitaliseringsstrategi - Alle skal med på digitaliseringsvognen5.5.2022 14:34:27 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen lancerede i dag en ny national digitaliseringsstrategi, der skal sætte skub i myndigheders og virksomheders brug af digitale løsninger. Det er gode nyheder for transportbranchen. Men strategien bør følges op af en digital handleplan for transportsektoren, mener ITD, der netop har afholdt en digitaliserings-konference for at sætte fokus på de gevinster, der kan hentes ved øget digitalisering af branchen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum