IT-uddannelser er de unges favorIT

Del

Aarhus Universitet har i år modtaget 15.582 ansøgninger via kvote 2, hvilket er en stigning på 9% sammenlignet med 2019. Samme fremgang ses i antallet af førsteprioritetsansøgere, hvor 5.802 har valgt en uddannelse på Aarhus Universitet.

Datalogistuderende. Foto: Lars Kruse, AU foto
Datalogistuderende. Foto: Lars Kruse, AU foto

Fremgangen i antallet af førsteprioritetsansøgninger ses på tværs af universitetets fem fakulteter, men særligt AU’s IT-uddannelser oplever markant fremgang. Specifikt har 138 ansøgere valgt en IT-uddannelse i datalogi, datavidenskab eller IT-Produktudvikling som favorit på  Faculty of Natural Sciences ved Aarhus Universitet. Det er næsten 25% flere end sidste år, hvilket vækker jubel både på universitet og i erhvervslivet, som desperat er på jagt efter nye IT-talenter.

”Samfundet har brug for de teknisk-naturvidenskabelige IT-kompetencer på højeste faglige niveau, og Aarhus Universitet investerer i at øge kapaciteten til at optage og uddanne endnu flere IT-specialister. Vi er glade for at de unge mennesker får øjnene op for vores uddannelser. Sidste år, så vi markant flere kvindelige ansøgere end vi plejer, så vi håber at den store kvote 2 interesse indikerer, at vi kan slå en ny rekord for optag også samlet set til sommer”, siger Institutleder og professor Kaj Grønbæk fra Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet.

"Systematic er afhængig af at der uddannes stærke IT-specialister, så det er dejligt at se at flere har fået interessen. Vi arbejder med design og udvikling af IT-systemer til f.eks. sundhed og undervisning, der jo er vitale samfundsfunktioner. I alle vores projekter er der spændende udfordringer indenfor design både af algoritmer, udvikling af komplekse IT-systemer, brugergrænseflader og analyse af data,” siger Head of People & Culture ved Systematic, Rikke Rønnau.

IT-uddannelserne på fakultetet Natural Sciences omfatter datalogi, datavidenskab og IT-Produktudvikling. Yderligere information om alle AU’s IT-uddannelser kan findes på https://bachelor.au.dk/laes-it.

Der er frist for kvote 1 ansøgninger den 5. juli 2020.

Fakta om kvote 2-ansøgninger i den foreløbige opgørelse fra Aarhus Universitet:

  • Aarhus Universitet har modtaget 15.582 kvote 2 ansøgninger - en stigning på 9% sammenlignet med 2019.
  • 5.802 ansøgere har valgt Aarhus Universitet som førsteprioritet - en stigning på 9% sammenlignet med 2019.
  • Uddannelserne ved Natural Sciences har modtaget 1.191 ansøgninger. Det er flere end sidste år, og fremgangen ses især på IT-uddannelserne datalogi, datavidenskab og IT-Produktudvikling, som alle har en markant stigning i første prioritetsansøgninger – henholdsvis 17%, 42% og 33%.
  • Ansøgningsfristen for kvote 2 blev grundet coronavirus forlænget til søndag den 22. marts kl. 12:00.
  • Alle ansøgere får svar på deres ansøgninger den 28. juli via e-boks.

Nøgleord

Kontakter

Institutleder og professor Kaj Grønbæk, kgronbak@cs.au.dk, 21495634
Kommunikationsmedarbejder Sofia Rasmussen, sofia@cs.au.dk, 24424345

Billeder

Datalogistuderende. Foto: Lars Kruse, AU foto
Datalogistuderende. Foto: Lars Kruse, AU foto
Download
To IT-Productudviklingsstuderende i labbet på Katrinebjerg. Foto: Lars Kruse, AU foto
To IT-Productudviklingsstuderende i labbet på Katrinebjerg. Foto: Lars Kruse, AU foto
Download

Links

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet uddanner bachelorer og kandidater i datalogi og IT-Produktudvikling. Instituttets forskere arbejder både med teoretisk og anvendelsesorienteret datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Store datasæt afslører små RNA-molekyler med en rolle i epilepsi25.6.2020 12:12:50 CESTPressemeddelelse

Et internationalt forskerhold beskriver, hvordan mængden af det såkaldte 'ikke-kodende' RNA ændrer sig under epileptiske anfald. Forskerne fandt også ud af, at de ved at blokere specifikke molekyler kaldet mikroRNA'er kan mindske antallet af epileptiske anfald i en musemodel. Opdagelsen giver håb om, at disse RNA-molekyler kan tjene som mulige mål for fremtidig behandling af epilepsi.

Signalstof, som potentiel kan bruges til behandling mod COVID-19, har også negative effekter12.6.2020 09:56:14 CESTPressemeddelelse

Det er svært at føre en krig uden at nogle kommer til skade, og dette gælder også, når vores immunforsvar skal nedkæmpe virale infektioner, såsom influenza og COVID-19. Forskning udført at et team fra The Crick Institute og Aarhus Universitet beskriver, hvordan et immunrespons forhindrer genopbygning af skadet lungevæv efter infektion med viruser såsom influenza og SARS-CoV-2.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum