DI - Dansk Industri

Isolationskaos: Op mod 1.000.000 danskere kan blive låst derhjemme

Del

Virksomheder eller skoler kan blive lagt ned, hvis de værste scenarier bliver til virkelighed, lyder det fra Dansk Industri. Politisk direktør Emil Fannikke Kiær glæder sig over, at Sundhedsstyrelsen er i gang med at se på anbefalingerne for isolation.

Politisk direktør Emil Fannikke Kiær, Dansk Industri. Foto: Sif Meincke
Politisk direktør Emil Fannikke Kiær, Dansk Industri. Foto: Sif Meincke

I en risikovurdering fra Statens Serum Institut (SSI) forventes der op til 25.000-55.000 smittede om dagen i slutningen af januar. Hvis det bliver i den høje ende, betyder 350.000 smittede om ugen, og hvis man medregner isolerede familiemedlemmer, betyder det, at op mod 1.000.000 danskere kan risikere at skulle sidde hjemme på samme tid, viser en analyse fra Dansk Industri (DI).

- Det er meget, meget voldsomt, og det er noget, der vil kunne mærkes på alle niveauer af samfundet. Hvis så mange skal være hjemme på en gang, så er der dele af samfundet, som ikke kan fungere, siger Emil Fannikke Kiær, der er politisk direktør i DI.

Han peger på, at virksomheder, skoler eller andre institutioner kan risikere at stå helt uden medarbejdere, hvis de bliver ramt uheldigt.

- Det er jo helt uoverskueligt, hvis man skal lukke en hel produktion ned, eller varerne ikke kan blive leveret. Måske kan børnene ikke blive passet, eller vi mangler hænder til almindelig pleje og sundhed. Det er en situation, ingen ønsker sig, siger Emil Fannikke Kiær.

Kig på isolationsregler

Selv hvis man undgår worst-case, vil det dog ramme samfundet markant, vurderer DI-direktøren.

- Vi ved, at sygemeldingerne i virksomhederne allerede er steget med 70 pct. i forhold til før corona, og det kan mærkes ude på virksomhederne. Så det er klart, at nogle gruer for de kommende uger, hvis smitte og hjemsendelse rammer uheldigt. Så vi kan kun håbe, at det smitte-scenarie vil vare i meget kort tid, så samfundet ikke går helt i stå, siger Emil Fannikke Kiær.

Han glæder sig over, at Sundhedsstyrelsen er i gang med at se på anbefalingerne for isolation med en forventning om en snarlig ændring i anbefalingen.

- Syv dages isolation kan være for lang tid, hvis man ingen symptomer har. Hvis man er syg skal man selvfølgelig blive hjemme, men er man frisk, vil de fleste nok foretrække at komme i skole og på arbejde igen, siger Emil Fannikke Kiær.

- Derfor er det rigtig godt, at myndighederne nu vil kigge på isolationstiden. Det kan betyde meget i den enkelte familie eller på den enkelte virksomhed.

Der var torsdag smitterekord med godt 40.000 smittede i Danmark.

Følg os på:

    

 
 
×
 
 
 

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Nis Peder Kolby, tlf. 4032 3400, e-mail nipk@di.dk

Billeder

Politisk direktør Emil Fannikke Kiær, Dansk Industri. Foto: Sif Meincke
Politisk direktør Emil Fannikke Kiær, Dansk Industri. Foto: Sif Meincke
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum