Aalborg Universitet

Islands præsident deltager i konference på Aalborg Universitet

Del

Islands præsident, Guðni Th. Jóhannesson, er blandt talerne, når Aalborg Universitet i denne uge er vært ved Nordisk Historikermøde. Det er første gang, den traditionsrige konference afholdes i Aalborg, og ca. 600 historikere fra hele verden ventes at deltage.

Fra tirsdag den 15. til fredag den 18. august er Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet (AAU) for første gang vært ved den store, traditionsrige konference Nordisk Historikermøde.

- Det er en meget vigtig konference. Ikke mindst i dag. Som videnskabsfolk, der arbejder i en post-faktisk æra, har vi mulighed for at sikre, at holdninger og politik ikke ligestilles med fakta. Når man mangler det afgørende grundlag for fakta og sandheder, bliver historien ikke rigtig fortalt, og det er netop et af de temaer, der bliver diskuteret ved konferencen, siger rektor på AAU Per Michael Johansen.

Han vil tirsdag kl. 9.30 åbne konferencen i Aalborg Kongres & Kultur Center sammen med Islands præsident, Guðni Th. Jóhannesson, som er uddannet historiker fra bl.a. Oxford Universitet. Senere tirsdag vil præsidenten derfor også tale om historiens rolle i politik.

I alt ventes ca. 600 historikere at deltage i konferencen, og de får i løbet af ugen mulighed for at deltage i 200 sessioner med fremtrædende forskere fra flere nordiske universiteter samt fra bl.a. Oxford og Harvard.

- Det er selvsagt en stor glæde og forløsning for os på historiestudiet på AAU, at Nordisk Historikermøde nu skydes i gang, for det har taget 10 år at nå hertil. Nordisk Historikermøde har været afholdt siden 1905 og er en tradition bygget op omkring det geografiske, kulturelle og sproglige fællesskab i de nordiske lande, som vi er stolte over at føre videre. Historikermødet er en afspejling af og derfor også en enestående mulighed for at orientere sig i historiefaget, som det tager sig ud i Nordeuropa netop nu. At sådan et arrangement kommer til Aalborg er ”once in a life time”, understreger lektor Poul Duedahl, som er generalsekretær og koordinator for den aktuelle udgave af Nordisk Historikermøde.

Fakta:
- Nordisk Historikermøde afholdes hvert tredje eller fjerde år i et af de nordiske lande
- Det er første gang, konferencen afholdes i Aalborg. Næste gang afholdes den i Sverige, værtsbyen afsløres ved et arrangement torsdag aften
- Arrangørerne af konferencen er historiestudiet ved Institut for Kultur og Globale Studier på AAU i samarbejde med Nordisk Historikerkomité, der består af repræsentanter fra de historiske foreninger i de fem nordiske lande
- Læs mere om konferencen: http://www.cgs.aau.dk/forskning/konferencer/nhm/

Kontakter

Lektor Poul Duedahl på tlf.: 3089 1657 eller på e-mail: duedahl@cgs.aau.dk
Pressemedarbejder Susanne H. Knudsen på tlf.: 2960 9872 eller på shk@hum.aau.dk

Billeder

Islands præsident, Guðni Th. Jóhannesson, åbner Nordisk Historikermøde 2017 .
Islands præsident, Guðni Th. Jóhannesson, åbner Nordisk Historikermøde 2017 .
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum