Ishøj Kommune

Ishøjs borgmester: Vi skal passe på hinanden

Del

”Kommunens medarbejdere fortjener en stor ros og tak for den vilje, de viser til at få tingene til at lykkes, så vi kan gøre det så godt som muligt for borgerne i en svær tid,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Coronavirussen har lukket store dele af Ishøj Kommune ned i de næste to uger, da regeringen har bedt det offentlige Danmark om at gøre en ekstra indsats for at undgå, at ældre og svage medborgere bliver smittet. Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, er sendt hjem til og med den 27. marts 2020. Fx er alle skoler og daginstitutioner lukket ned, men samtidig er der er etableret nødpasning til pt. 14 børn i Ishøj på tværs af skole- og daginstitutionsområdet.

I Ishøj Kommune arbejder de ansatte hjemmefra i videst muligt omfang, fortæller Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp. De der varetager kritiske funktioner, som fx at tage sig af de ældre på plejecentre og i hjemmeplejen, er på arbejde som normalt.

”Vi står lige nu i en situation, som ingen af os har prøvet før. Det er vigtigt, at vi passer på hinanden, men særligt vores ældre og svage medborgere, fordi det kan have store konsekvenser for dem, hvis de bliver ramt af coronavirus. Derfor vil jeg gerne anerkende den store indsats, der bliver gjort lige nu af vores medarbejdere på social- og sundhedsområdet. Men det gælder alle kommunens medarbejdere, at de fortjener en stor ros og tak for den vilje, de viser til at få tingene til at lykkes, så vi kan gøre det så godt som muligt for borgerne i en svær tid. Det er imponerede at opleve, hvordan flere medarbejdere har tilbudt deres arbejdskraft på andre områder end deres eget,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Et stærkt fællesskab

Han glæder sig over, at også Ishøjs borgere er parate til at yde en ekstra indsats og passe på hinanden.

”Jeg har oplevet flere, som tilbyder deres hjælp med fx at handle ind eller hente medicin på apoteket for dem, som er i en udsat situation i forhold til coronasmitte. Vi har et stærkt fællesskab i Ishøj, og det viser sin styrke i en vanskelig situation som denne. Det er også flot så mange forældre, der har formået at finde alternativ pasning til deres børn eller klarer selv at passe dem, mens de arbejder hjemmefra. Så vi kan koncentrere indsatsen om dem med det største behov,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Ishøj Kommune følger fortsat nøje de retningslinjer, der kommer fra landets øvrige myndigheder og justerer indsatsen i takt med udviklingen.

Hvis du vil have et overblik over, hvilke konsekvenser nedlukningen af det offentlige Danmark har for Ishøj Kommune, så gå ind på ishoj.dk/corona. Her kan du læse, hvad det betyder for de enkelte områder i kommunen.

Hvis du vil vide mere om coronavirus og de generelle anbefalinger, så gå ind på coronasmitte.dk.

Kontakter

Billeder

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum