Ishøj Kommune

Ishøj Vandværk er blevet indviet

Del

Den 16. september blev den røde snor klippet til det nye Ishøj Vandværk i Ishøj Landsby. Vandværket har været undervejs i en del år og står nu færdigt

Det nye Ishøj Vandværk
Det nye Ishøj Vandværk

Indvielsen blev fejret af Ishøj Forsyning, Ishøj Kommune og de entreprenører, der har arbejdet på projektet. Der blev drukket champagne og alle fik en rundvisning på det flotte, nye vandværk.

”Vi er nu nået til en milepæl. Det fine og rene grundvand lige under os bliver pumpet op og behandlet her på værket. Vandværkets filtre er under indkøring, så derfor kan vi ikke smage på vandet endnu. Vores næste store milepæl er, når vandet kan drikkes, og vandværket kan kobles på nettet, så vores rene og friske vand kan sendes ud til forbrugerne,” siger Ebbe Rosenberg, der er formand for Ishøj Forsynings bestyrelse.

”Vi har gennem lang tid ønsket os at komme til at drikke det gode grundvand, som vi selv bor ovenpå. Men derudover var det også beregninger af fremtidens vandpriser, der for alvor fik os til at gå i gang med projektet her. Drikkevand er en vigtig ressource, som forventes at stige i pris. Men fremtidens prisstigninger bliver mindre for vores forbrugere ved, at vi har valgt selv at bygge vores eget vandværk.”

Nye stier til landsbyskoven

Både Ebbe Rosenberg og Ishøj Kommunes borgmester, Ole Bjørstorp, lægger vægt på det gode samarbejde mellem Ishøj Forsyning og Ishøj Kommune i projektet. Det har blandt andet resulteret i nye stier til landsbyskoven i Ishøj Landsby.

”Jeg glæder mig over, at vi nu har fået opført denne meget smukke bygning i Ishøj Kommune, som man både kan kigge på og kigge ind i, når man går forbi,” siger borgmester Ole Bjørstorp.

”I fællesskab har vi fået anlagt nye skovstier, så borgerne får langt bedre mulighed for at få adgang til den nye landsbyskov. Når der i løbet af efteråret bliver grønt her på grunden, og der bliver plantet træer, så er Ishøj Forsyning og Ishøj Kommune i fællesskab endnu en gang lykkedes med at forene det nyttige med det rekreative. Det synes jeg, at vi skal være stolte af.”

Ebbe Rosenberg tilføjer:

” Jeg er stolt af, at vi i processen også har fået gjort vores vandværk besøgsvenligt. Både når man kigger udefra og indefra. Når man går forbi vandværket kan man finde interessante og nyttige informationer på grunden og kigge ind i vandværket. Inde på selve vandværket er der også spændende og flotte illustrationer, som vi glæder os til at dele med interesserede borgere og skolebørn.”

Åbent hus den 26. september

Søndag den 26. september er der åbent hus på vandværket fra kl. 11 til 14 på Pilemøllevej 1. Her bliver det nye vandværk fejret med pølsevogn, kaffe og kage.

Invitationen kan findes på ishojforsyning.dk/aabent-hus-paa-ishoej-vandvaerk.

”Vi glæder os meget til at vise det nye vandværk frem til borgerne. Vi holder seks rundvisninger til åben hus-arrangementet. Der er et begrænset antal pladser, så det er en god idé at melde sig til på forhånd på vores hjemmeside,” siger Ebbe Rosenberg.

Kontakter

Tina Braunstein, civilingeniør, Ishøj Vandforsyning: 50 55 88 33 og tibra@ishoj.dk

Billeder

Det nye Ishøj Vandværk
Det nye Ishøj Vandværk
Download
Bestyrelsesformand Ebbe Rosenberg holder tale til indvielsen
Bestyrelsesformand Ebbe Rosenberg holder tale til indvielsen
Download
Det røde bånd klippes af borgmester Ole Bjørstorp, projektleder Tina Braunstein og bestyrelsesformand Ebbe Rosenberg.
Det røde bånd klippes af borgmester Ole Bjørstorp, projektleder Tina Braunstein og bestyrelsesformand Ebbe Rosenberg.
Download
Projektleder Tina Braunstein og borgmester Ole Bjørstorp kigger ned i et af de nye filtre, der filtrerer grundvandet.
Projektleder Tina Braunstein og borgmester Ole Bjørstorp kigger ned i et af de nye filtre, der filtrerer grundvandet.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum