Ishøj Kommune

Ishøj opgraderer til miljøvenligt gadelys

Del

Inden nytår skal Ishøj Kommune udskifte sin gadebelysning til moderne LED-lys. Det vil give store besparelser i både kommunekassen og på miljøkontoen

I de seneste måneder har borgerne i Ishøj kunnet se teknikerbiler og arbejdslifte i vejkanten rundt om i kommunen.

Årsagen er, at kommunens gadelys i øjeblikket er ved at blive udskiftet med nyt, mere moderne LED-lys.

Inden nytår skal over 4.000 gadelamper være udskiftet og moderniseret.

”Der er mange fordele ved at skifte til LED. Først og fremmest kommer vi til at spare en masse penge, fordi LED bruger mindre el end vores gamle lys. Dernæst kommer vi også til at spare miljøet for en masse CO2, fordi LED er en mere effektiv og energivenlig lyskilde,” siger Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj Kommune.

Bedre lys – mere tryghed

På længere sigt vil Ishøj Kommune komme til at spare næsten 2,5 millioner kroner om året på vejbelysningen og i tilgift få en CO2-reduktion på omkring 290 tons – eller hvad, der svarer til 215 husstandes årlige elforbrug.

”Udover de store besparelser vil borgerne også komme til at opleve et mere harmonisk gadelys i Ishøj. Nu, hvor de mørke timer er flere, vil vi også få et mere sammenhængende og moderne bybillede med et mere harmonisk gadelys, som vil skabe mere tryghed. Eksempelvis vil vi lade lyset være tændt døgnet rundt i vores tunneler, så borgerne kan føle sig mere trygge, når de færdes rundt i byen – også on natten,” siger Ole Bjørstorp.

Samlet skal lyset i omkring 90 procent af gadelamperne i Ishøj udskiftes. Opgaven bliver udført af SEAS-NVE City Light på vegne af Ishøj Kommune.

Kontakter

Tommy Hamlet Søndergaard, vejingeniør i Center for Park, Vej og Miljø i Ishøj Kommune: 43 57 77 68 / tohso@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum