Ishøj Kommune

Ishøj-klasser kæmper om at blive Danmarks klogeste klasse

Del

550 klasser dyster i år om titlen som ’Danmarks klogeste klasse’ i den store vidensquiz ’Smart Parat Svar’. Ishøj stiller op med fem 6. klasser, som skal dyste mod hinanden i den indledende runde

Sidste års vindere af ’Danmarks klogeste Klasse’
Sidste års vindere af ’Danmarks klogeste Klasse’

Den 5. december indledes den nervepirrende kamp, når Ishøj Kommunes 6. klasser mødes i aulaen på Ishøj Kulturskole i jagten på den eftertragtede titel: ’Danmarks klogeste Klasse’.

Kommunens 6. klasser har igen i år mulighed for at vise, hvem der har bedst styr på emner som f.eks. historie, film, solsystemet og eventyr.

I den indledende runde stiller Vejlebroskolen og Vibeholmskolen op med hver to klasser og Ishøj Skolen med én klasse. 

Præmie på 10.000 kr.

Den af de fem Ishøj-klasser, som vinder den indledende runde, går videre til den regionale runde, som løber af stablen den 9. januar 2019, hvor de skal dyste mod hele regionens dygtigste 6. klasser.

Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kr. udspiller sig den 6. februar i Magasinet i Odense, og igen i år afholdes finalen i samarbejde med alle otte TV2-regioner.

Konkurrence hylder kloge hoveder

Smart Parat Svar er en læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger – og viser, at det er sejt at være klog!

Smart Parat Svar eksisterer også som gratis app, som kan downloades til iOS.
Smart Parat Svar er udviklet af Gentofte Bibliotekerne og er et samarbejde mellem landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen og de otte TV2-regioner.Kontakter

Thomas Tiedje, bibliotekar, Ishøj Bibliotek: ttied@ishoj.dk
John Fuglø, ungebibliotekar, Ishøj Bibliotek: jfugl@ishoj.dk

Billeder

Sidste års vindere af ’Danmarks klogeste Klasse’
Sidste års vindere af ’Danmarks klogeste Klasse’
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum